Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Soil Association Certification en ECOCERT gaan samenwerken

Soil Association Certification en ECOCERT, de vooraanstaande Britse en Franse bio-certificeringsinstanties, gaan een internationale samenwerking aan.  

Dit partnerschap zal bestaande programma's op drie belangrijke gebieden delen: bio-voeding en -landbouw, areaalgebruik en duurzaamheid.

De twee instanties, die al samenwerken in internationale bio-groeperingen waaronder IFOAM, EOCC en Cosmos, hopen in een tijd van mondiale onzekerheid en milieu-uitdagingen aan te tonen dat internationale samenwerking, wederzijds respect en een gedeelde visie op bio en duurzaamheid kan leiden tot positieve veranderingen over internationale grenzen heen. 

Als eerste stap heeft de Soil Association Certification ECOCERT bepaalde rechten (buiten het Verenigd Koninkrijk) toegezegd waardoor deze laatste kan inspecteren volgens de bio-eisen van de Soil Association. Klanten van ECOCERT in meer dan 130 landen krijgen hierdoor toegang tot het Soil Association label doordat ze aan deze eisen voldoen.

ECOCERT heeft Soil Association Certification toegang gegeven in het Verenigd Koninkrijk tot een groot portfolio van bio en duurzaam gecertificeerde programma's waarmee de twee organisaties, naar eigen zeggen, het meest complete scala aan certificeringsdiensten voor duurzame praktijken aanbieden.

Landbouwers en verwerkers van de Soil Association Certification krijgen toegang tot internationale markten, zoals de VS, Canada, Japan en Korea, door gebruik te maken van de ECOCERT certificering.

Martin Sawyer van de Soil Association Certification: "Dit samenwerkingsverband versterkt de gedeelde waarden en visie op bio-landbouw in binnen- en buitenland tussen de Soil Association Certification en de ECOCERT Group en zal ons de mogelijkheid geven om toekomstige mogelijkheden en uitdagingen in de mondiale bio-sector aan te gaan. Het is een eerste stap en we hopen dat dit een voor beide partijen een vruchtbare samenwerking zal zijn."

Philippe Thomazo van ECOCERT Group: "Soil Association Certification en ECOCERT delen gemeenschappelijke ervaring als pioniers in bio-certificering in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Door onze toewijding aan de ontwikkeling van bio wereldwijd zijn we enthousiast over het versterken van onze banden die lang geleden al ontstaan zijn en over het oprichten van een formeel partnerschap."

Publicatiedatum: