Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Chocolatemakers Schokofahrt

130 fietsers brengen 18.000 repen bio-chocolade van Amsterdam naar Duitsland

Op 20 april rijden 130 fietsers vanuit de Amsterdamse fabriek van Chocolatemakers naar Duitsland om daar 18.000 repen chocolade te bezorgen bij Duitse winkeliers. De 'Chocolatemakers Schokofahrt' is een initiatief van Duitse fietsfanaten die op deze manier de chocolade van Chocolatemakers in Duitsland verkrijgbaar maken. Nikolai Wystrychowski, initiatiefnemer van de Schokofahrt uit Münster: "We willen graag aan de missie van Chocolatemakers bijdragen om ook het laatste stukje van hun cacaoketen duurzaam te maken. Het geeft een goed gevoel om met onze passie voor fietsen op een positieve manier bij te dragen."

Onder de naam Chocolatemakers Schokofahrt fietsen twee keer per jaar meer dan honderd fietsers vanuit 34 Duitse steden naar Amsterdam. Eenmaal daar laden ze 1800 kilogram chocolade in hun cargofietsen en rijden daarmee terug naar Duitsland om de bijzondere chocolade bij 80 winkels te bezorgen. Een route verschillend van 230 kilometer (Münster) tot wel 1300 kilometer (Wenen, Oostenrijk).

Met de Chocolatemakers Schokofahrt vormt Chocolatemakers een eigen unieke chocoladeketen die van begin tot eind duurzaam is. Enver Loke, samen met Rodney Nikkels oprichter van Chocolatemakers: "Wij hebben een volledig duurzame chocoladeketen gerealiseerd, van boon tot reep. De bonen (van de Dominicaanse republiek) worden met het zeilschip 'Tres Hombres' naar Amsterdam gezeild en wij maken er vervolgens krachtige chocolade van in onze eigen fabriek in Amsterdam, natuurlijk op groene stroom."

De Schokofahrt fietsers organiseren ieder hun eigen fietstocht in samenwerking met winkels uit verschillende steden. Uiteindelijk treffen ze elkaar allemaal in Amsterdam bij de Chocolatemakers fabriek. "Iedereen is enthousiast om mee te doen en onderdeel uit te maken van ons avontuur om de gehele cacaoketen duurzaam te maken. Het is een mooi verhaal waar iedereen onderdeel van wil zijn", zegt Enver.

Voor meer informatie:

www.chocolatemakers.nl en www.schokofahrt.de

Publicatiedatum: