Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dubbel feest in Ekoplaza Roermond

Op woensdagavond 10 april is het dubbel feest in Ekoplaza Roermond. Bernard Brouwer en Marcelle Sampermans vieren hun 40-jarig jubileum als winkelondernemers en ze gaan met pensioen. Althans, ze blijven eigenaar van de onderneming en blijven ook boven de winkel wonen maar het dagelijkse reilen en zeilen dragen ze officieel over aan hun bedrijfsleiders Mik en Chantal. Met muziek, proeverijen en gulle weekaanbiedingen wordt het feest vormgegeven.

Onder de naam 'Van haver tot gort' openden Bernard en Marcelle veertig jaar geleden hun natuurvoedingswinkel aan de Dr. Leursstraat in Roermond. "We wilden met het verkopen van gezonde voeding bijdragen aan gezonde mensen, een gezonde maatschappij en een gezonde aarde," zegt Bernard. "Dat zagen wij als ons levensdoel, ons ideaal. Met veel natuurvoedingservaring maar zonder enige winkelervaring zijn we gewoon van start gegaan. We zochten een pand, timmerden schappen, kochten producten en hebben de deur opengezet. Zo eenvoudig was het."

Tofu
Het winkelpand is een voormalig café met danszaal. In het begin was alleen het cafégedeelte van 45 vierkante meter ingericht als winkel; de danszaal werd gebruikt als cursuscentrum. Inmiddels is de danszaal bij de winkel getrokken en is het vloeroppervlak verviervoudigd. "In de beginperiode runden Marcelle en ik de winkel met z'n tweeën," blikt Bernard terug. "We lunchten in de middagpauze boven, waar we wonen en als de deurbel rinkelde, ging één van ons naar beneden om de klant te helpen. Producten zoals meel, rijst en notenpasta kwamen in grootverpakkingen binnen. Dat hevelden we eigenhandig over naar kleinere verpakkingen. Omdat tofu nog niet te verkrijgen was, maakte Marcelle het zelf. Een hele ochtend werk: sojabonen weken, malen, koken, afgieten, stremmen en persen. De tofu stond onder water in een accubakje op de toonbank voor de enkele klant die het wilde kopen. Inmiddels hebben we vele variaties tofu en staan er veertien mensen op de loonlijst."

Loyale samenwerking
Ruim acht jaar geleden sloten Bernard en Marcelle zich aan bij Ekoplaza en werden ze één van de eerste Ekoplaza's in Nederland. Bernard: "Ekoplaza weet zijn assortiment, campagnes en aanbiedingen goed aan te sluiten op de behoeftes van de klant. Ook werkt Ekoplaza transparant. Ik weet waar de producten vandaan komen en hoe de prijzen zijn opgebouwd. Die openheid bevordert mijns inziens een loyale samenwerking tussen boeren, groothandel, winkeliers en consumenten. Zo kunnen we eensgezind bouwen aan ons gezamenlijke ideaal: met biologische landbouw en voeding iets goeds bieden aan de aarde, dieren en mensen. Daarbovenop zoeken wij ook voortdurend naar verdere meerwaarden: biodynamisch, plastic vrij, veganistisch, het vrijkopen van bio-grond, eerlijke prijzen."

Ekoplaza webshop
Het levensdoel waarmee Bernard en Marcelle veertig jaar geleden de winkel zijn gestart, is onveranderd gebleven. Vanuit die visie zullen ze de beleidslijnen voor de winkel voorlopig nog zelf blijven uitzetten. Bernard: "De uitvoering daarvan dragen we nu over aan Mik, Chantal en de rest van het team. Vorig jaar hebben we de winkel opgeknapt met een verbouwing en we doen ook enthousiast mee als afhaalpunt voor de Ekoplaza webshop. Wij zijn klaar voor de toekomst en dat vieren we met onze klanten op woensdagavond 10 april."

Voor meer informatie:

www.ekoplaza.nl

Publicatiedatum: