Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
De volgende Natuurwinkel die verder gaat onder vlag van Ekoplaza

Ekoplaza formule breidt uit met winkel in Drachten

Vandaag heropent Natuurwinkel Drachten als Ekoplaza. Na Lemmer en Emmen de volgende Natuurwinkel die officieel overgaat naar de Ekoplaza formule. In de komende periode zullen meer Natuurwinkels hun voorbeeld volgen.

Grote voorliefde voor de natuur
In de nieuwe Ekoplaza kunnen klanten terecht voor een compleet en uniek assortiment biologische producten, van regionale groentes tot volwaardige babyvoeding en natuurcosmetica. "Een groot contrast met de allereerste natuurvoedingswinkel in Drachten," zegt Frieda met een glimlach. "Die begon ruim dertig jaar geleden in een piepklein twee-onder-een-kaphuisje. Er kon maar één klant tegelijk naar binnen en de bedsteden werden gebruikt als voorraadkamers." Toen haar schoonmoeder op advies van de dokter rechtsdraaiende zuivelproducten moest eten, kwam Frieda er voor het eerst: "Er ging en wereld voor mij open. Het volkorenbrood, de notenpasta's en verse groenten en fruit vonden wij zo goed smaken. De biologische landbouw was voor ons zoals de natuur het bedoeld heeft. Hoewel Wytze en ik in de zorgsector werkten, hadden we allebei een grote voorliefde voor de natuur. Soms gingen we om zes uur 's ochtends reetjes kijken en vogels luisteren. Nog steeds gaan we graag de natuur in om onszelf op te laden."

Frieda en Wytze

Vrijwilligersbaan
Op een gegeven moment waren zowel Frieda als Wytze klaar met het werk in de zorgsector en zetten zij hun oren en ogen open voor een nieuwe uitdaging. Toen de natuurvoedingswinkel in Drachten, die inmiddels naar een grotere locatie was verhuisd, vrijwilligers zocht, meldde Frieda zich direct aan. "Ik vond het helemaal geweldig," zegt Frieda. "Het werken met zulke mooie producten die bijdragen aan het behoud van smaak, landschap en natuur maakte mij blij." De vrijwilligersbaan werd een betaalde baan. In 2000 deed zich een nieuwe kans voor: Wytze en Frieda konden de winkel overnemen. Sindsdien geven ze als ondernemers vorm aan hun ideaal: met de verkoop van natuurvoeding bijdragen aan een gezonde en mooie aarde.

Webwinkel
De overstap naar Ekoplaza ziet Frieda als een nieuwe impuls: "Onze winkel voelde soms een beetje eenzaam, als een eiland. Met de duidelijke statements van de landelijke Ekoplaza – zoals plasticvrij en eerlijke prijzen voor boeren en tuinders – heb ik het idee dat we echt iets groters kunnen neerzetten en het verschil kunnen gaan maken voor boeren, consumenten en de aarde. Bovendien heeft Ekoplaza een prachtige webwinkel, waarvan wij zowel afhaalpunt als bezorgdienst zijn."

Feestelijke heropening
Op woensdag 10 april ontvangen Wytze en Frieda hun klanten in de vernieuwde winkel. Ze gaan er een feestelijke heropening van maken met proeverijen, aanbiedingen en een kookdemo op zaterdag.

Publicatiedatum: