VS: Bio-pindakaas teruggeroepen om mogelijk risico op Listeria

Het Amerikaanse Wakefern Food Corp. roept vijf soorten Wholesome Pantry Organic pindakaas terug omdat die besmet zouden kunnen zijn met Listeria monocytogenes.

Wakefern werd geattendeerd door hun leverancier Oskri Organics Corporation op het feit dat verschillende soorten van hun pindakaas positief op Listeria getest waren. "Hoewel in geen enkele van de Wholesome Pantry Organic pindakazen de bacterie werd aangetroffen hebben we vrijwillig de pindakaas terug laten roepen om de veiligheid van onze klanten te garanderen."

Er zijn geen ziekmeldingen binnen gekomen. Consumenten kunnen de pindakaas inleveren waar ze deze gekocht hebben en krijgen hun geld terug.

De producten waren verpakt in potten van 453 gr met t.h.t. juni 2020 of eerder. Consumenten kunnen de potten herkennen aan de volgende labelinformatie:

Wholesome Pantry Organic Creamy Salted Almond Butter
UPC: 04119006004
Wholesome Pantry Organic Creamy Unsalted Almond Butter
UPC: 04119006005
Wholesome Pantry Organic Unsalted Sunflower Butter
UPC: 04119005827
Wholesome Pantry Organic Tahini Butter
UPC: 04119005828
Wholesome Pantry Organic Cashew Butter
UPC: 04119006006

Iemand die van deze teruggeroepen producten gegeten heeft en verschijnselen van ziekte krijgt wordt verzocht om medische hulp in te schakelen via de huisarts. Ook moeten mensen die ervan gegeten hebben zichzelf in de gaten houden om te zien of ze binnen negen weken geen ziekteverschijnselen vertonen. 

Gezonde mensen kunnen last krijgen van kortdurende symptomen als hoge koorts, zware hoofdpijn, stijfheid, misselijkheid, buikpijn en diarree. Ernstige en soms fatale infecties kunnen ontstaan bij jonge kinderen, mensen met een zwakke gezondheid en ouderen. Zwangeren kunnen een miskraam krijgen.

Bron: foodsafetynews.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven