Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Studeerde in 1991 af in de landbouweconomie

Jeroen Dijsselbloem nieuwe voorzitter raad van toezicht WUR

De minister van OCW heeft ir. Jeroen Dijsselbloem (1966) per 1 april 2019 benoemd
tot voorzitter van de raad van toezicht van Wageningen University & Research. Dijsselbloem volgt prof.dr. Job Cohen op die de functie bijna zes jaar heeft vervuld.
Dijsselbloem studeerde in 1991 af in de landbouweconomie aan Wageningen University. Hij werkte na zijn afstuderen tot 2002 als beleidsadviseur bij het toenmalige ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij. Hij was van 2002 tot 2012 lid van de Tweede Kamer voor de Partij van de Arbeid. In 2012 werd hij minister van Financiƫn in het kabinet Rutte II. In 2013 werd hij gekozen als voorzitter van de invloedrijke Eurogroep.

De raad van toezicht is bijzonder verheugd over de benoeming van Dijsselbloem, die beschikt over een groot netwerk in zowel Den Haag als in Europa en die bovendien WUR heel goed kent. Tevens wil de raad van toezicht zijn erkentelijkheid uitspreken voor de grote inhoudelijke betrokkenheid van Job Cohen en de deskundige wijze waarop hij de raad van toezicht heeft geleid.

Voor meer informatie: www.wur.nl 

Publicatiedatum: