Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nationale Zaaidag 22 april

Help mee voor meer biodiversiteit

Imkerij de Traay zet zich actief in voor het behoud van biodiversiteit om daarmee de leefomgeving van bijen en bestuivers te verbeteren. Daarom verspreiden ze via de verpakkingen van de Traay Honing en Bee honest cosmetics meer dan 15.000 zakjes biologisch bloemenzaad.

Daarnaast steunen ze diverse initiatieven, zoals The Pollinators. Zij roepen iedereen op om op de Landelijke Zaaidag op 22 april bloemenzaadjes te zaaien. Door het hele land zijn nu voedselbanken waar je zaadjes kunt ophalen. Op 22 april zijn er diverse activiteiten om bij aan te sluiten. Kijk op www.thepollinators.org voor alle info 

De bijen en andere bestuivers gaan wereldwijd in aantallen en soorten achteruit. Bestuivers zijn onmisbaar voor een goed functionerend natuurlijk ecosysteem. Te weinig bestuiving leidt tot minder zaden en vruchten, waardoor de vegetatie achteruit gaat en er mogelijk voedseltekort ontstaat voor wilde diersoorten, waaronder vogels, zoogdieren en insecten.

De Traay stimuleert met haar biologische honing een gezonder leefmilieu voor de bijen en meer biodiversiteit. Internationaal werken ze samen met imkers die rekening houden met het leefmilieu van mensen, bijen en planten. Van alle honing die ze verwerken komt maar een klein deel uit Nederland. Mede omdat er nauwelijks biologische honing beschikbaar is, er is te weinig leefgebied met de juiste voeding voor de bijen en er zijn weinig professionele imkerijen. Veel honing komt uit Midden- en Zuid Amerika en de warme Europese landen, waar het klimaat, de natuur en dus de leefomgeving ideaal is voor de bijen en waar het imkervak nog volop leeft.

Voor meer informatie:

www.detraay.com
www.thepollinators.org

Publicatiedatum: