Sarah Michels, nieuw afgestudeerde van Landwijzer:

"Mijn missie is het ouderlijke bedrijf verderzetten op een agro-ecologische wijze"

Het opleidingscentrum Landwijzer stelt haar 18e lichting afgestudeerden ‘leertraject biologische en biodynamische landbouw’ voor in een nieuwe brochure. "Dit jaar zien we opnieuw een mooie groep cursisten afstuderen en de Vlaamse bio-beweging versterken", klinkt het bij Landwijzer. "Velen onder hen hebben een concreet project of staan al midden in de realisatie ervan. Zij zullen overal in Vlaanderen aan nieuwe agro-ecologische projecten gestalte geven. Ze zijn het ferment in het deeg van een veranderende landbouwcultuur en vormen een belangrijke bijdrage in de groei van het aantal biobedrijven in Vlaanderen."

Opleidingscentrum Landwijzer: "De voorbije 21 jaar hebben we zo’n 150 cursisten begeleid doorheen ons leertraject biologische en biodynamische landbouw. Velen van hen startten na de opleiding hun eigen bedrijf of ontwikkelden een nieuwe bedrijfstak op een bestaande boerderij."

Sarah Michels

In een nieuwe brochure stelt de meest recente lading afgestudeerden zich voor. Met 26 zijn ze, iets minder dan in 2017, toen waren het 28 cursisten. Eén van die nieuw afgestudeerden is Sarah Michels, een boerendochter. "Mijn missie is het ouderlijke bedrijf verderzetten op een agro-ecologische wijze met zorg voor de natuur van de koe, de bodem en kringlopen", zegt ze. "Met een 50-tal melkkoeien die ik goed ken, waarbij ik werk aan een zo krachtig mogelijke weerstand. Met kruidenrijke weides en een mooier landschap, met bomen en struiken, dat past bij de koe. De melk wordt zo lokaal als mogelijk afgezet en de consument maakt actief kennis met de koe en haar omgeving."

Klik hier voor meer filmpjes van de 'nieuwe boeren'.

Bron: Landwijzer


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven