Ruben de Wit plaatste eerder deze week een opvallend bericht op zijn Linkedin-pagina. '24/7 self service organic shopping at Bio Family in Poland. Entering and leaving the shop via a special app. Do we see the future here?' 

Dit vraagt om wat meer uitleg. Op verzoek van de redactie van AGF stuurde Ruben dan ook het volgende verslag met foto's toe:

"De winkel is onderdeel van de in 2017 opgerichte bio winkelketen Bio Family en is de vierde winkel. Er zijn twee vestigingen in Poznan, één in Wroclaw en één in Warschau. Later dit jaar volgen er nog drie winkelopeningen. De winkels, die door franchisers worden gerund, zijn minimaal 500 m2 met 6.000 sku en hebben parkeerplaatsen voor de deur om one-stop-shopping te stimuleren. Verder zijn de winkels 24/7 geopend. Ik moest even met mijn ogen knipperen toen ik deze bijzondere openingstijden op Google zag staan. Zoiets had ik nog niet eerder gezien. Hoe krijgen ze dat voor elkaar? Simpel! Elke klant downloadt de Bio Family app. Tijdens de installatie is het de bedoeling dat je je ID of Rijbewijs fotografeert en een aantal selfies maakt voor identificatie. Zodra deze installatie is voltooid, ben je meteen onderdeel van het customer loyalty program met bijzondere kortingen en je kunt de app gebruiken om tijdens daluren, zondagochtend in het geval van Martha en ik, de voordeur van de winkel te openen met een via de app op te vragen unieke toegangscode. Als je de winkel binnenloopt, sta je onmiddellijk op de versafdeling met verderop de schappen met droogwaren, net een normale biowinkel. In de winkel draait moderne hiphop en dancemuziek. Het doet me uiteraard goed om veel producten van onze merken La BIO IDEA, Amaizin en Onoff Spices! op de schappen van deze innovatieve winkel te zien pronken. Aan het eind van de boodschappen scan je zelf de producten met een handscanner en regel je de betaling, waarna je de winkel na verificatie met de app weer kunt verlaten."

"Een verfrissende ervaring om in deze winkel geweest te zijn. Slim werk met de app, alles werkt vlekkeloos. Op zo’n rustige zondagochtend wel een beetje ongezellig, maar dat is dan ook het enige nadeel dat ik kan bedenken. Benieuwd of we dit winkelconcept in de toekomst in meer landen gaan tegenkomen!"

Voor meer informatie:

Ruben de Wit
DO-IT
Hermesweg 7
3771 ND Barneveld
085 4870453
06 29628824
ruben@organic.nl 
www.organic.nl 

https://www.linkedin.com/feed/update /urn:li:activity:6516260651021660160/