Studenten biologische landbouw maken kennis met de praktijk

Wat zijn de verschillen tussen gangbare en biologische veevoerproductie, was één van de vragen tijdens het bezoek van studenten van Aeres aan de productielocatie van Reudink.

Aeres Hogeschool Dronten heeft een nieuwe minor (bijvak) waarin studenten de mogelijkheid krijgen om zich te verdiepen in de biologische landbouw. In dat kader bezochten dinsdag 19 maart ruim 15 studenten de productielocatie van Reudink in Lochem.

Workshops
Na een korte introductie over het bedrijf en de mogelijkheden die ForFarmers jong talent te bieden heeft, gingen de studenten zelf aan de slag in diverse workshops. Zo verdiepten ze zich in de verschillen tussen de gangbare en de biologische veevoerproductie qua productkeuze en beschikbare grondstoffen. Ook was er ruimte voor praktijkverhalen: waar loopt een adviseur op biologische bedrijven zoal tegenaan? Hoe wordt een biologisch rantsoen samengesteld en wat is het belang van samenwerking met biologische akkerbouwers daarbij? Een rondleiding door de fabriek gaf de studenten inzicht in het productieproces van het biologische voer.

Zowel de studenten als de begeleidende docenten waren zeer enthousiast over de dag. Binnenkort zullen zij in de klas nog enkele voorbeeldrantsoenen van Reudink voor biologische melkveehouders bespreken. Ook voor de komende minors gaan ForFarmers en Reudink dit programma verzorgen.

Bron: Reudink


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven