Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

AESECO verenigt biologische retailsector in Spanje

De Associatie van Biologische Ondernemers en Supermarkten (AESECO) heeft als belangrijkste doelstelling om een gemeenschappelijke strategie te ontwikkelen voor biologische winkels en supermarkten in Spanje. Het gaat om de vereniging van krachten in het bevorderen en verspreiden van de waarden die kenmerkend zijn voor de sector van biologische producten, producten die steeds populairder worden in Spanje.

Op deze manier wil AESECO een plaats van ontmoeting zijn voor het biologische retailkanaal, met aandacht voor belangrijke principes als een uitgebreid assortiment, de inzet op lokale producten, een winkelervaring die is gebaseerd op advies en persoonlijk contact met de klant en het betrekken van de consument bij een alternatieve manier van consumeren, die gezonder en duurzamer is.

"Vanuit de associatie willen we biologische winkels en ketens ondersteunen en beschermen, terwijl we tegelijkertijd de teelt stimuleren, de duurzaamheid in de waardeketen waarborgen en advies bieden ten gunste van een toename van de bio-consumptie", stelt Alberto López, manager van Economato Macabeo (een van de partners van de associatie) en woordvoerder van AESECO.

Onder het motto "Verenigd door onze waarden" is voorlichting door middel van informatiecampagnes een van de belangrijkste functies van de associatie. Hierin verdedigt de organisatie het belang van speciaalzaken in de verkoop van biologische levensmiddelen en andere producten, zoals middelen voor fytotherapie, natuurlijke cosmetica, biologische schoonmaakmiddelen en duurzaam geproduceerde kleding.

"Een gespecialiseerde verkoopservice is gebaseerd op een uitgebreide kennis van het aanbod, om klanten tijdens hun aankoop van gedegen advies te kunnen voorzien. Daarom zullen we vanuit AESECO een actieplan ontwikkelen dat gericht is op de opleiding van werknemers en op de oprichting van een specifiek arbeidsbureau voor al onze partners", voegt Ginés Gerente, van AESECO, toe. 

Daarnaast treedt de associatie, die geen winstoogmerk heeft, ook op als vertegenwoordiger van de sector, om contact te leggen met regeringen en openbare en particuliere instellingen, met als doel om zijn onderscheidende positie op de biologische markt te verdedigen. Ook zoeken ze naar banden met andere associaties en evenementen die verband houden met de biologische markt, om actief samen te kunnen werken.

"We willen actief aanwezig zijn in de sector. Daarom zullen we, naast andere acties, in juni dit jaar deelnemen aan de Organic Food Iberia beurs in Madrid. Hier zullen we een informatieve lezing houden over de situatie van de sector van de biologische detailhandel. Ook zullen we aanwezig zijn tijdens de conferentie voor speciaalzaken, die georganiseerd wordt door Biocultura Barcelona en in mei plaats zal vinden".

Concurreren door zich te onderscheiden

De ontwikkeling van de biologische markt in Spanje en in de rest van Europa is in de afgelopen jaren aanzienlijk gestimuleerd door de toetreding van supermarktketens. Dit heeft geleid tot een groei van de consumptie, maar het heeft speciaalzaken er ook toe gedwongen hun waarden te verdedigen. Ze moeten zich onderscheiden om te kunnen concurreren.

In het kader hiervan is een uitgebreide kennis van zowel het aanbod als de vraag essentieel voor de gespecialiseerde sector. Door middel van een grondige marktanalyse en het opstellen van specifieke rapporten, wil AESECO zijn partners nuttige hulpmiddelen bieden om te kunnen profiteren van zakelijke kansen. "Met een betere inkoop worden betere verkoopresultaten bereikt; op dezelfde manier kan de integratie van nieuwe strategieën, die zijn gebaseerd op nieuwe technologieën, ook nieuwe manieren bieden om klantenbinding te vergroten en klanten aan te trekken".

AESECO is gevestigd in Pozuelo de Alarcón (Madrid) en werd opgericht in 2018. Op dit moment zijn Economato Macabeo, Espacio Orgánico, GranBibio, NaturaSí, La Natural, El Vergel, Gaia, ABC de Bio en Tierra Viva lid van de organisatie. Binnenkort zullen er meer partners toetreden, zodat de associatie de Spaanse sector nog breder zal vertegenwoordigen.

 

Meer informatie:
Responsable de marketing y comunicación
Roberto del Río
comunicacion@aeseco.es  
Tel.: 91 315 88 19 / 695 91 82 84

Publicatiedatum: