Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Australian Organic nu vertegenwoordigd in de NFF

 
Australian Organic is lid geworden van de National Farmers’ Federation (NFF). De organisatie zegt dat dit de biologische sector zal helpen om een sterkere stem te krijgen in Canberra.

De not-for-profit instantie Australian Organic, voorheen bekend als Biological Farmers of Australia, is een belangrijke drijvende kracht die ervoor zorgt dat biologische standaards in Australië in handen blijven van de leveringsketen.

"Australian Organic's lidmaatschap bij de NFF zal ervoor zorgen dat de interesses van de sector onder de aandacht komen bij onze federale politici en dat er in overheidsbeslissingen rekening wordt gehouden met onze behoeften", zei de directeur, Niki Ford.

In het Market Report van 2018, dat is opgesteld door Australian Organic, staat dat het huidige biologisch gecertificeerde areaal op dit moment 35 miljoen hectare is. Dit is meer dan de helft van al het gecertificeerd biologische land op aarde. Er zijn ongeveer 1998 gecertificeerd biologische producenten in Australië, waaronder veehouders, weideboeren en bijenhouders.

De NFF is de belangrijkste nationale instantie die telers en de landbouw in Australië vertegenwoordigt en heeft als doel om ervoor te zorgen dat de moderne teelt niet alleen rendabel en duurzaam is, maar dat het ook een groeiende bijdrage levert aan het land. De directeur van de NFF, Fiona Simson, zei dat de problemen van biologische boeren voor veel boeren herkenbaar zijn en dat het daarom een logistische stap was om de interesses van deze boeren te vertegenwoordigen in de NFF.

“Nu Australia Organic zich bij de NFF heeft gevoegd kunnen we een beter beeld krijgen van de uitdagingen en mogelijkheden van biologische boeren en kunnen we hun interesses beter verdedigen."

Australia Organic voegt zich bij in totaal 30 leden van de NFF, die allen het doel hebben om in 2030 van de landbouw een industrie te maken van €62,5 miljard in plaats van de huidige €37,5 miljard.

Bron: Food Processing

Publicatiedatum: