Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Maatwerk levert mooie resultaten"

VVD op werkbezoek bij bio-melkveebedrijf De Skans

Op maandag 11 maart bezocht een VVD delegatie samen met genodigden van Friese Milieufederatie, Wetterskip Fryslân, Landschapsbeheer Friesland, vereniging van Bosbeheer, agrarische adviseur Spliethoff en de Agrarische Jongeren het biologisch melkveebdrijf 'De Skans' in Aldeboarn.

Gastheer Dijkstra lichte de uitstekende scores van zijn weidevogelbeheer toe en gaf aan dat plas-dras weidegebied in combinatie met stringent predatiebeheer tot mooie resultaten leidt.

Het boeren in veenweide wordt momenteel in een pilot met o.a. Wetterskip Fryslân onderzocht en vergt nog enkele jaren omdat ook verschillende klimatologische omstandigheden meegenomen moeten worden. De gesprekspartners, waaronder ook het kamerlid Lodders, concludeerden dat maatwerk én tijd belangrijke bouwstenen zijn voor een 'Deltaplan Friese veenweide'.

Met betrekking tot biodiversiteit was het gezelschap van mening dat een integrale benadering op basis van de landschapsstructuur in samenwerking met de bewoners belangrijk is. Keuze durven maken, maar ook goed blijven volgen is belangrijk; meten is weten. In dat verband zou het meldpunt predatie van Landschapsbeheer nog wel wat extra bekendheid mogen genieten.

Voor meer informatie: www.vvd.fr 

Publicatiedatum: