Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nationale Landschap Enquête ingevuld door 45.000 mensen

81% Nederlanders maakt zich zorgen om het landschap

Het verdwijnen van bloemen, insecten en vogels in het buitengebied baart veel Nederlanders zorgen. Dat blijkt uit de Nationale Landschap Enquête van Natuurmonumenten, de grootste publieksraadpleging over ons landschap ooit. 81% van de deelnemers maakt zich zorgen om het landschap. Ruim 45.000 mensen vulden eind vorig jaar de enquête in.

Wat vroegen ze in de enquête?
Nederland is een klein en druk land. En dat wordt de komende jaren nog drukker. Ons landschap raakt voller met wegen en woningen, bedrijfshallen en megastallen. Voor natuur is steeds minder ruimte. Zelfs onze beschermde natuurgebieden zijn niet meer veilig. Het zijn gewilde locaties voor windmolens en zonneparken. Onze boswachters maken zich zorgen. Hoe houden we Nederland samen mooi en levend? Om daar antwoord op te krijgen, organiseerde Natuurmonumenten eind 2018 de Nationale Landschap Enquête. De enquête is opgesteld en verwerkt door Wageningen Environmental Research.

Klik hier voor de uitkomsten van de Nationale Landschap Enquête.

Voor meer informatie: www.natuurmonumenten.nl  

Publicatiedatum: