Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio-orchideeën nu voor iedereen online te koop

Biologische orchideeën zijn vanaf 1 maart voor iedereen online te verkrijgen. Sprinklr, een webshop voor duurzaam en biologisch gekweekte planten, heeft twee soorten biologische orchideeën van kwekerij GreenBalanz toegevoegd aan het assortiment. 

"We willen biologische kweek voor iedereen beschikbaar maken", zegt Suzanne van Straaten, oprichter van Sprinklr. "De gemiddelde bloemenwinkel, supermarkt, bouwmarkt of tuincentrum verkoopt alleen gangbaar gekweekte kamerplanten. De mensen, die een biologische versie verkiezen boven gangbaar, kunnen nu voor hun orchideeën online terecht."

Sprinklr werd in 2015 opgericht en heeft als missies het vergroenen van steden en het bevorderen van duurzame en biologische teelt. Vanaf 15 maart verkoopt Sprinklr ook weer tuinplanten, allemaal onbespoten en een groot deel ook SKAL-gecertificeerd. Vanaf het begin verkoopt Sprinklr al vetplanten van biologische kwekerij Klein Mexico. Dat de biologische orchidee niet vanaf het begin in de webshop stond was vooral een stijl-keuze. "Onze belangrijkste doelgroep gaat nu voor het jungle-gevoel, die groene, groot-bladerige planten willen. Orchideeën wordt door die doelgroep toch een beetje als een tuttige plant gezien", zegt Van Straaten. "Maar wij willen ook dè plek zijn waar je terecht komt voor duurzaam- en biologische gekweekte planten. Er zijn slechts twee biologische kamerplantenkwekers in Nederland, dan willen we natuurlijk ook van beiden planten verkopen. Gelukkig zijn de orchideeën van GreenBalanZ ook waanzinnig mooi."

Kwekerij GreenBalanZ produceert jaarlijks 3,5 miljoen orchideeën. Tien procent daarvan wordt biologisch gekweekt. Het grootste deel daarvan gaat naar Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland, waar de vraag om biologische planten groter is dan in Nederland en waar mensen ook bereid zijn om een hogere prijs te betalen voor biologisch. GreenBalanZ is er van overtuigd dat ook de Nederlandse markt op een gegeven moment meer om biologisch gaat vragen. "Dat Sprinklr nu onze biologische orchideeën verkoopt, is een goed teken", zegt Vivien Zweekhorst van GreenBalanZ.

Voor meer informatie:

Liedewij Loorbach
Sprinklr
096-14684915
www.sprinklr.co
liedewij@sprinklr.co

Publicatiedatum: