Terugroepactie: ook Rossmann roept nu kindermuesli terug

Nog geen week geleden riep Alnatura twee producten uit het kindermuesli-assortiment terug. Nu moest ook Rossmann twee soortgelijke kinderproducten uit de schappen halen en de klanten oproepen deze producten terug te brengen.

Het komt regelmatig voor dat producten worden teruggeroepen. Vaak gaat het puur om voorzorgsmaatregelen om klanten niet in gevaar te brengen. Zo ook dit keer vermoedelijk: 

Rossmann maakte zelf bekend dat zowel de 'Babydream Baby-Müsli' alsook de 'Babydream Kinder-Früchtemüsli' uit de verkoop worden gehaald. Men kan namelijk „niet uitsluiten dat enkele verpakkingen delen van appelsteeltjes bevatten", zegt het bedrijf in een persmededeling. Deze zouden in het ergste geval in de hals van kleine kinderen kunnen blijven steken en zo een serieus gevaar vormen. Naar eigen zeggen ging het Rossmann erom het „vertrouwen van onze klanten in de kwaliteit van onze producten" niet in gevaar te brengen. Zoals gebruikelijk gaat het echter niet om alle verpakkingen van de twee mueslisoorten. Of een koper een teruggeroepen product in huis heeft, kan worden vastgesteld aan de hand van de minimale houdbaarheidsdatum. 

Deze kindermuesli's zijn teruggeroepen:
Babydream Baby-Müsli (EAN 4305615541662): MHD 18-12-2019
Babydream Kinder-Früchtemüsli (EAN 4305615649023): MHD 19-12-2019
De betreffende verpakkingen zijn in de winkels reeds uit de schappen gehaald. Alle kopers kunnen de producten terug brengen naar de winkel en hun geld terug krijgen. Wie hier vragen over heeft kan ook via de klantenhotline (0800/76 77 62 66 / maandag tot en met vrijdag van 9 tot 18 uur) bij het bedrijf informeren.

Bron: www.gala.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven