Voormalig design director Calvin Klein zet biologische beautylijn op

Wat is de volgende stap voor iemand die 13 jaar lang heeft gewerkt als design director voor Calvin Klein Collections, die twee modeshows en vier collecties per jaar heeft geleid en de hele wereld heeft over gereisd als ambassadeur voor het Amerikaanse merk? Het antwoord blijkt in de Braziliaanse jungle te liggen.

In 2016 verliet Francisco Costa zijn stressvolle positie bij het luxe Amerikaanse merk om te beslissen hoe hij zijn carrière wou voortzetten. Hij ging terug naar zijn geboorteland Brazilië op zoek naar een project waar hij zijn passies in kwijt kon en aan de oostkust van het Amazonegebied kwam hij achter het antwoord tijdens een ontmoeting met de Japanse torreya boom.

Zijn nieuwe merk werd vorige week gelanceerd. Costa Brazil is een luxe beautylijn die verschillende soorten olie voor het gezicht en lichaam bevat en geurkaarsen die vol zitten met natuurlijke ingrediënten die hij tegengekomen is tijdens zijn reizen door de jungle.

De drie belangrijkste ingrediënten, die allemaal te vinden zijn in Brazilië, zijn de Kaya, Cacay en Breu zaden. "De ingrediënten zijn biologisch en enorm mooi en omdat ze slechts tijdens een bepaalde tijd van het jaar uit komen, zijn ze erg bijzonder. Hierdoor werken we met een natuurlijke cyclus," vertelt hij. "Het hele idee achter het merk is ecologische verantwoordelijkheid."

Zoals op het label staat, bevatten de producten geen parabenen, sulfaten, siliconen, minerale oliën of kunstmatige kleurstoffen. Dit gaat allemaal op biologische huidverzorging zonder toevoegingen en de collectie, die in samenwerking met Conservation International is opgezet, weerspiegelt dit door middel van simpele, witte verpakkingen die een gevoel van reinheid en precisie overbrengen.

“Toen ik nog bij Calvin Klein werkte, reisde ik continu naar plaatsen over de hele wereld. Nu beheer ik het gehele proces zelf. Alles wat ik doe, is met intentie en emotie."

“De ontwikkeling van deze lijn was een fantastische ontdekkingsreis en ondertussen hebben we prachtige producten gemaakt. Ik ben dan ook enorm trots op de nieuwe lijn."

Bron: Telegraph (Caroline Issa)


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven