Verkoop van aardappelen en groenten in Noorwegen stabiliseert zich

De verkoop van aardappelen bereikte voor en na de kerst een hoogtepunt, maar is nu weer genormaliseerd. Datzelfde geldt voor de typische kerstgroenten.

Omdat er te weinig Noorse ui beschikbaar is, steeg ook deze week de prijs weer, wat opnieuw tot een aanpassing van de importheffing zal leiden. De Noorse prei is kwalitatief uitstekend en voor de komende week wordt er een prijsstijging verwacht. In de periode voor kerst hebben de Noorse spruiten het zeer goed gedaan. Noorse rode kool is schaars op dit moment. De prijs van de koolraap zal de komende week iets stijgen. Van de wortelen is de kwaliteit goed en blijft de afzet stabiel. Binnenkort zal bekend worden hoeveel groenten er nog in de bewaarloodsen liggen en hoe zich dat verhoudt tot voorgaande jaren.

De verkoop van de amandelvormige “Mandel” aardappel steeg sterk voor de kerst en heeft zich nu gestabiliseerd. Dat geldt ook voor de andere aardappelen. De prijzen van komkommers en tomaten zullen naar verwachting in het nieuwe jaar enigszins stijgen. De verkoop van biologische groenten blijft stabiel. Alleen biologische kool en biologische wortelen hadden een opleving rond de kerst.

Bron: www.landbruksdirektoratet.no


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven