Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
De veelzijdigheid van de biologische landbouw in biohal 1.2b

Grüne Woche 2019: 'Bio - mehr Platz für Leben'

Berlijn - 'Bio - mehr Platz für Leben' (Bio - meer plaats voor leven) luidt het motto in biohal 1.2b op de Internationale Grüne Woche in Berlijn 2019. Van 18 tot en met 27 januari presenteert de succesvolle branche de veelzijdigheid van de biologische landbouw. Peter Röhrig, directeur van de grote Duitse bio-vereniging 'Bund Ökologische Lebensmittelwirtschaft' (BÖLW): "In de biohal kunnen de bezoekers bij bio-telers, -bakkers, -imkers en -wijnbouwers uit de eerste hand ervaren hoe lekkere bio-producten ontstaan. Veel bio-specialiteiten kunnen dan ook meteen gekocht worden om thuis van te genieten. Juist voor gezinnen en schoolkinderen zijn er veel leuke informatie- en probeeraanbiedingen." De bio-verenigingen Bioland, Naturland en Demeter leggen uit waarom bio-melk „happy, mooi en sterk" maakt, laten zien waarom bijen zich thuis voelen bij bio-imkers en op bloemrijke biologische arealen en maken met een virtuele rondgang door een bio-bedrijf dierhouderij met het oog op dierenwelzijn beleefbaar.

'Schwärmen für die Vielfalt' (Zwermen voor de biodiversiteit) luidt het bij de stand van de 'Bundesprogramm Ökologischer Landbau und andere Formen nachhaltiger Landwirtschaft' (BÖLN). Er kan over de schouders van bio-wetenschappers mee worden gekeken en telers uit het netwerk 'Demonstrationsbetriebe Ökologischer Landbau' laten zien hoe belangrijk bestuivingsinsecten voor de biodiversiteit zijn.

Rijkelijk live-entertainment biedt het bio-programma op het podium in de hal. Er wordt gekookt, er zijn proeverijen en er worden vragen van het publiek beantwoordt: Waar is het dichtstbij gelegen bio-bedrijf in mijn omgeving dat ik kan bezoeken? Waarom smaakt biologisch zo goed? Is biologisch ook meteen milieubescherming? Op 24 januari (14-16 uur, hal 7.3, zaal Berlin) worden buitengewoon presterende bio-bedrijven door het Duitse ministerie van Landbouw onderscheiden in het kader van de 'Bundeswettbewerb Ökologischer Landbau' (Duitse wedstrijd voor biologische landbouw).

Publicatiedatum: