Wakker Dier:

"Supermarkten omarmen flexitariër met Kerst"

De flexitariër wordt goed bediend deze feestdagen. Dat stelt Wakker Dier op basis van een analyse van alle recepten uit de kerstmagazines van 10 supermarktketens met elkaar vergeleek. Ieder recept werd geanalyseerd op basis van de aanwezigheid van vlees of vis. Op het dessert na zijn alle gangen meegenomen: van het ontbijt tot aan het hoofdgerecht. In totaal zijn 223 recepten geanalyseerd, waarvan 40% vegetarisch blijkt. 

Wakker Dier heeft de meest waardering voor Albert Heijn, Dirk en DekaMarkt. Deze supermarkten bieden meer vegetarische feestrecepten aan dan gerechten met vlees of vis. In de kerstglossy van Albert Heijn is 63% van de gerechten vegetarisch. Jumbo en Lidl lijken de flexitariër juist te negeren. De supermarktketens Aldi en Vomar scoren het slechtst. Zij hebben uitsluitend vis- of vleesrecepten in hun editie opgenomen. 

Supermarkten sturen consumenten dit jaar vooral richting het eten van varkensvlees. In de helft van alle vleesrecepten wordt varken gebruikt om voor de feestdagen op te dienen. Vooral in hoofdgerechten wordt veel vlees geadviseerd. Van deze recepten bevat 76% vlees of vis.

Klik hier voor het overzicht van de supermarkten.

Bron: Wakker Dier 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven