Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Proeven van mannenvlees op de Bio-beurs

Man in de Pan en Dutch Cuisine slaan op 23 januari tijdens de Bio-beurs hun handen ineen: drie toonaangevende chefs van Dutch Cuisine laten op hun eigen manier zien waarom het werken met het vlees van stier, bok en haan, gecombineerd met biologische seizoensgroenten, een fantastische manier is om volgens de vijf waarden van Dutch Cuisine te werken: Vernieuwend, smaakvol, ecologisch verantwoord en met het gebruikmaken van lokale,- en seizoenproducten.

Man in de Pan?
Koeien, geiten en kippen geven ons heerlijke zuivel en eieren. Maar tegelijkertijd worden er ook stieren, bokken en haantjes geboren. Logisch, want er worden nou eenmaal evenveel jongens als meisjes geboren. Veel mensen kennen het vlees van deze mannelijke dieren niet en vragen er dus niet naar. En dat terwijl een ‘Man in de Pan’ heel erg lekker is. Sterker nog, in heel veel andere landen zijn stieren, bokken en hanen een delicatesse!

Man op de Kaart!
Het Foodplein op de Bio-beurs biedt een unieke kans om met dit nog (veel te) onbekende vlees kennis te maken. Het concept is proeven en ontmoeten: de Bio-beurs faciliteert verschillende ontmoetingsmomenten, tussen boer en afnemer, tussen producent en horecaondernemer, tussen kok en slager. Het doel: meer biologisch mannenvlees in de biologische winkels en op het bord, zowel uit als thuis.

Kom proeven op woensdag 23 januari op het Foodplein: 

12.00 – 13.00 uur - Estée Strooker kookt met bok
13.30 – 14.30 uur - Josua Oechies kookt met haan
15.00 – 16.00 uur - Christian Weij kookt met stier

Voor meer informatie:

www.bionext.nl 
www.manindepan.nl 

Publicatiedatum: