Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Plenty Food Nederland ontvangt gift voor biologische fruitbomen in Kenia

De ASN Bank zet zich in om de duurzaamheid van de samenleving te bevorderen en laat zich daar in haar economisch handelen door leiden. Economische groei mag volgens de ASN Bank niet ten koste gaan van het milieu, de natuur, kwetsbare bevolkingsgroepen of anderszins worden afgewenteld op toekomstige generaties. Via de ASN Foundation ondersteunt de ASN Bank projecten over de hele wereld. Zo ook het Plenty Fruit Forest project van Stichting Plenty Food Nederland. De stichting wil met projectpartner Sadhana Forest het inkomen en de voedselzekerheid verbeteren van arme huishoudens in Kenia.

Door de gift van de ASN Bank Foundation zullen er in 2019 zo'n 400 extra biologische fruitbomen bij 200 arme huishoudens worden gepland. Dit omvat een aantal nieuwe huishoudens en het planten van Moringa-bomen bij goed presterende huishoudens die al in de periode 2017/2018 hebben deelgenomen.

De Moringa-boom staat bekend als wonderboom, omdat alle delen van de plant ergens voor kunnen worden gebruik Ook hebben de bladeren en vruchten een hoge voedingswaarde. In ontwikkelingslanden wordt de boom dan ook regelmatig aangeplant om ondervoeding tegen te gaan.

Stichting Plenty Food Nederland is nog op zoek naar partners die toekomstige biologische groenten- en fruitprojecten willen ondersteunen.

Voor meer informatie:
Jeroen Koedam
jeroen@plentyfood.nl 
www.plentyfood.nl 

Publicatiedatum: