De wil is er: waarom veel Duitsers desondanks geen inkopen doen in de bio-winkel

Bijna 60 procent van de Duitsers zou liever op weekmarkten, in biologische winkels en in boerderijwinkels inkopen doen – als geld geen rol zou spelen, schrijft bio-makt.info. Dat is gebleken uit een onderzoek dat werd uitgevoerd in opdracht van Ritterwerk, een producent van huishoudelijke apparaten. De uitkomsten:

Prijs bepaalt de inkoop van levensmiddelen
Gemiddeld geeft het grootste deel van de Duitsers volgens het onderzoek maandelijks tussen de 200 en 400 euro aan levensmiddelen uit (46 procent). Slechts 26 procent geeft meer uit.

  • 76 procent let bij de inkoop van levensmiddelen erg op de prijs.
  • 58 procent zou volgens het onderzoek meer biologisch, craft food en regionaal eten kopen als geld geen rol zou spelen.
  • 26 procent zou tot maximaal 10 procent meer betalen als het eten biologisch is.
  • 24 procent zou meer betalen als het eten uit de regio komt.
  • 20 procent zou meer betelen als het eten met de hand is geproduceerd.

De dagelijkse gang van zaken ziet er momenteel anders uit. Duitsers geven vergeleken bij andere Europese landen eerder weinig aan levensmiddelen uit en kochten eten en drinken in 2018 volgens het onderzoek voor een groot deel bij de discounter. 

Duitsers willen toekomstig meer biologisch kopen
Onafhankelijk van het verkoopkanaal speelt voor de consumenten herkomst, kwaliteit en toebereiding een steeds belangrijkere rol. 62 procent van de Duitsers wil toekomstig nog meer biologisch kopen. 84 procent wil toekomstig vaker lokale producten kopen. Ook gin en bier uit eigen productie en het zuurdesembrood uit de bakkerij zullen in 2019 in opkomst zijn. Volgens het onderzoek wil 59 procent nog meer craft food consumeren.

Over het onderzoek
Het onderzoek 'Geschmacksache 2019 - Die Studie zu Craft Food, Bio- und regionalem Essen sowie Kaufverhalten in Deutschland' werd uitgevoerd door panelaanbieder respondi. Daarbij werden in een panel dat representatief is voor de bevolking in totaal 1.044 consumenten ondervraagd, waarbij de drie steden München, Hamburg en Berlijn met elk meer dan honderd ondervraagden regionale zwaartepunten vormden.


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven