Sergey Korshunov:

"Consumentenvertrouwen in Russische bio-producten is 0"

Sergey Korshunov van de Union of Organic Agriculture nam deel aan de conferentie "Eco bioproducten in de retail: de weg naar de consument" tijdens de internationale beurs EcoGorodExpo Autumn 2018. Daar gaf hij aan dat het consumentenvertrouwen in bio-producten in Rusland 0 is. Consumenten hebben meer vertrouwen in importproducten en de meeste Russische producenten zijn naar buitenlandse eisen gecertificeerd en oriënteren zich op export. 

Toch ziet de expert kansen voor kleine bedrijven op de binnenlandse markt. "In Rusland zijn de meeste bio-consumenten in de miljoenensteden te vinden. Het zijn vooral jonge moeders die er een gezonde levensstijl op nahouden."

“Regionale netwerken concurreren met staatsnetwerken. Die eerste willen niet hetzelfde assortiment verkopen als in de schappen van de staatsnetwerken ligt. En het is zo ongeveer onmogelijk om te concurreren met de grootste netwerken wanneer ze dezelfde producten verkopen. Lokale netwerken werken al samen met de kleine lokale telers."

Bron: fruitnews.ru


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven