Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
De Eemlandhoeve

Aanstaande zaterdag eerste editie Winterfair

Tholen – De dagen worden korter en buiten wordt het kouder: de winter komt eraan. Zaterdag 24 november wordt er op de Eemlandhoeve in Bunschoten voor de eerste keer een Winterfair georganiseerd. “We willen vooral laten zien hoe veelzijdig onze locatie is”, vertelt medeorganisator Marja Willems, die de fair samen met Linda Gerritsen organiseert. “Mensen kunnen bij ons terecht voor workshops, maar we hebben bijvoorbeeld ook vergaderzalen en een restaurant.”  

Met de Winterfair wil de Eemlandhoeve dan ook een breed publiek aantrekken. “We organiseren allerlei verschillende activiteiten”, vertelt medeorganisator Marja Willems. “Zo zetten we bijvoorbeeld oude ambachten in de kijker. We gaan met een Dutch Oven stoofpotjes bereiden, die mensen ter plaatse kunnen consumeren. Daarnaast hebben we op een ouderwetse manier bottenbouillon getrokken. Er zal ook iemand met een spinnewiel zijn. En we zullen vachtjes van schapenwol verkopen, die we zelf gevild hebben. Hier kunnen mensen bij ons bijvoorbeeld ook een workshop voor volgen. Daarnaast kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor een workshop over plasticrecycling.”

“Er is ook een hal waar we lokale kunstenaars een ruimte geven. Daar staan onder andere een houtdraaien en glasetser. Er zal ook iemand workshops cupcakes versieren voor kinderen geven. Van het klederdrachtmuseum uit Bunschoten zullen er ook mensen aanwezig zijn.” Naast de workshops en activiteiten kunnen bezoekers er natuurlijk bij verschillende standhouders terecht voor (kerst)cadeaus. “Wij zullen veel producten van ons eigen bedrijf verkopen, waaronder vleespakketten en kerststukjes. Bezoekers kunnen zich ook inschrijven voor onze kerstpakketten. Daarnaast zijn er onder andere stands met essentiële oliën, huidverzorging op basis van paardenmelk en een stand met tassen en sjaals.”

De Winterfair is zaterdag te bezoeken van half 11 tot 5 uur. “Er is volop eten en drinken aanwezig. Daarnaast kunnen mensen ook nog twee belevingsroutes lopen om en nabij het bedrijf. Ook voor kinderen is er genoeg te doen met de workshops en speelgoed”, besluit Marja.  

Voor meer informatie:

De Eemlandhoeve
Bisschopsweg 7
3752 LK Bunschoten
033 2999200
[email protected]  
www.eemlandhoeve.nl