Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Andalusië bevestigt groot aantal deelnemers aan Organic Food Iberia

Organic Food Iberia,de langverwachte nieuwe internationale bio-handelsbeurs, wordt volgend jaar juni georganiseerd in Madrid. De beurs kreeg vandaag belangrijke Spaanse steun door de aankondiging dat Andalusië, 's lands grootste bio-teelt regio, een stand van 100 telers zal opbouwen. 

Op de stand van 800 m2, met als gastheer de bio-organisatie Ecovalia, zullen honderden bio-voedingsproducten en bio-dranken uit de hele provincie tentoongesteld worden.

Álvaro Barrera van Ecovalia: “Het wordt tijd dat Spanje een ontmoetingspunt tussen telers, sector en marketing krijgt, die de groeiende bio-consumptie weerspiegelt. Iberia zal in juni 2019 in deze behoefte voorzien. Voor deelnemende bedrijven zullen afzetmogelijkheden verbeteren en distributeurs en gespecialiseerde retailers kunnen producten vinden die op één lijn liggen met de Ecologische Consumptie Filosofie" 

Susana Andrés Omella van Organic Food Iberia: "De enthousiaste ontvangst van Organic Food Iberia door de Spaanse regering en de meest belangrijke regio's van het land is erg spannend. Het is duidelijk dat we het er allemaal over eens zijn dat een internationaal handelsevenement voor de bio-sectoren in Spanje en Portugal lang op zich hebben laten wachten. Telers, leveranciers, distributeurs, groothandelaren en retailers zullen er allemaal bij winnen."

"Als je bedenkt dat de Spaanse bio-markt nu 2.000 miljoen euro waard is en snel groeit, dan liggen er veel mogelijkheden voor de toekomst. Organic Food Iberia  had niet op een beter moment georganiseerd kunnen worden."

Ook Valencia, waar de bio-sector snel groeit, doet mee aan de beurs. Andere exposanten zijn Productos DulceSol, Laboratorio Almond, AxarFruit, Biosabor Nature SL, Gimeno Fruits, Biográ Alimentación Ecológica, Jacoliva, Ekotrebol, Kimera, Beltrán Hermanos SL, BIOcomercio en Bras del Port SA. En er worden nog meer Spaanse en internationale stands verwacht.

Stijging bio in Spanje

Spanje is de grootste bio-teler van Europa met een areaal van 2.082.173 ha. Ook staat het land in de top 10 van belangrijkste bio-markten ter wereld.

Minister van landbouw en visserij Luis Planas sprak afgelopen maand over de snelle groei van de bio-markt. Volgens cijfers die hij bekendmaakte lag de bio-consumptie per capita in 2017 op € 43, wat twee keer zoveel is al vier jaar daarvoor. In vergelijking met het EU gemiddelde van € 60,50 is dit nog betrekkelijk laag, maar de constant groeiende beschikbaarheid in de retail zal zorgen voor een marktgroei.

Organic Food Iberia
Organic Food Iberia wordt georganiseerd door Diversified Communications. De beurs zal zijn z'n voordeel doen met het internationale netwerk van Diversified en zal Spanje en Portugal samenbrengen op het gebied van ecologische agri-food en wijnteelt.

De beurs zal plaatsvinden in het IFEMA exhibition centre in Madrid op 6-7 juni 2019. Ga voor registratie naar: www.organicfoodiberia.com/register-visitors.

Voor meer informatie: www.organicfoodiberia.com en www.ecolivingiberia.com .

 

Publicatiedatum: