Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Inschrijving met een week verlengd

Laatste oproep om bedrijven aan te melden voor de Ekoland Innovatieprijs

Voor de twaalfde maal wordt op de Bio-beurs 2019 de jaarlijkse Ekoland Innovatieprijs uitgereikt. De prijs is bedoeld om creatieve en innovatieve ontwikkelingen op biologische landbouwbedrijven aan te moedigen. Het aanmelden voor de Ekoland Innovatieprijs is verlengd en zijn welkom tot 9 november 2018 via dit aanmeldformulier.

Vorig jaar ging het geitenbedrijf van de familie Dam-Riteco er met de eer vandoor. De Ridammerhoeve vervult een grote publieksfunctie midden in het Amsterdamse bos met wel 350.000 bezoekers per jaar. Ondanks de drukte op het erf weet de familie de ruimte te vinden om een goede melkproductie te behalen met een biologisch-dynamische bedrijfsvoering. De jury was vorig jaar met name onder de indruk van het zelfrijdende hek, dat zoon Tom en vader Willem zelf bedachten en bouwden. Ook de unieke manier van voeren met hooi uit eigen hooidrogerij levert vitale geiten en gezonde kaas. De Ridammerhoeve weet door haar werkwijze ook andere ondernemers te inspireren.

De Ekoland Innovatieprijs levert de drie winnaars een geldbedrag op, ter beschikking gesteld door Rabobank Nederland. De prijs is bedoeld om creatieve ontwikkelingen op biologische landbouwbedrijven extra aan te moedigen. Rabobank Nederland geeft hiermee ondersteuning aan speciale initiatieven van boeren en tuinders die leiden tot het bevorderen of verbeteren van de productie, afzet en consumptie van biologische producten. De vernieuwing kan betrekking hebben op een techniek als productiemethode, maar het kan ook gaan over een originele en creatieve wijze voor het organiseren van bedrijfsactiviteiten zoals zorg, afzet of financiering. De jury van de Ekoland Innovatieprijs kijkt naar de volgende kenmerken: originaliteit, effectiviteit, algemene toepasbaarheid, algemeen maatschappelijke acceptatie, multifunctionaliteit en energie- en klimaatbewustheid.

Voor meer informatie:
www.ekoland.nl/innovatieprijs 

Publicatiedatum: