Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Actie Natuur en Milieu Overijssel

Biologische bloembollen voor basisscholen en BSO's

Basisscholen en BSO’s uit de gemeenten Dinkelland, Hardenberg, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Wierden, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle kunnen zich opgeven voor de bloembollenactie van Natuur en Milieu Overijssel. De 50 biologische bloembollen die zij krijgen, zijn goed voor bijen. Aanmelden kan tot 9 november via [email protected]. Deelnemende scholen krijgen er ook een lesbrief bij.

Als het na een koude winter weer wat warmer begint te worden en de lente aanbreekt, komen ook de eerste planten boven de grond tevoorschijn. Meestal zijn bloeiende bloembollen voor bijen de eerste mogelijkheid om vers stuifmeel te halen. Daarom zijn bloembollen dus belangrijke planten in het vroege voorjaar. Ze voorzien bijen zowel van stuifmeel voor hun broed als van nectar om honing van te maken. Bijen bestuiven onze landbouwgewassen. Dankzij de bijen kunnen consumenten bijvoorbeeld aardbeien en appelen eten. Daarom zijn bijen hele belangrijke dieren voor ons en zijn bloeiende bloembollen in het voorjaar meer dan welkom.

Bloembollenactie voor basisscholen en BSO’s
Hoe leuk is het als er straks allemaal bloeiende krokussen, sieruien, blauwe druifjes en tulpen op jouw schoolplein bloeien? Dat kan door met je klas of groep mee te doen aan de bloembollenactie van Natuur en Milieu Overijssel. In het pakket zitten 50 biologische bloembollen (boeren krokussen, blauwe druifjes, sieruien en tulpen) die samen met de kinderen dit najaar in de grond of in bloembakken gepoot kunnen worden. En dan is het alleen nog maar wachten tot het voorjaar wordt. Naast de bloembollen krijgen deelnemers er ook een leuke lesbrief bij, zodat er in de klas aandacht besteed kan worden aan bloembollen en bijen.

Aanmelden
Scholen en BSO’s uit de gemeenten Dinkelland, Hardenberg, Oldenzaal, Wierden, Rijssen-Holten, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle kunnen zich tot vrijdag 9 november opgeven voor deze bloembollenactie via [email protected]

Publicatiedatum: