Indiase Vijayawada krijgt eerste verticale, biologische tuin

Nu de luchtvervuiling in een alarmerend tempo toeneemt heeft de gemeenteraad van Vijayawada (India) besloten tot de aanleg van verticale, biologische tuinen rond de pilaren van viaducten om mensen te behoeden voor luchtwegaandoeningen.

Als eerste stap in dit project is besloten om verticale tuinen te ontwikkelen rond 23 pilaren van het Kanaka Durga viaduct. Op 14 november moet de eerste verticale tuin klaar zijn. Naast het bestrijden van luchtvervuiling heeft de tuin ook als doel om de stad een mooier aangezicht te geven tijdens de Formula 1 Powerboat Racing World Championship die midden november plaatsvindt.

Pradeep Kumar, assistent directeur tuinbouw, zei dat dit concept een goede respons kreeg in andere metropolen als Bangalore, Hyderabad en Chennai. De tuinen zullen onderhouden worden door geautomatiseerde druppel-irrigatiesystemen die de planten dagelijks van voldoende water voorzien. De totale kosten voor elke pilaar zullen op 9.000 euro komen. 

Bron: newindianexpress.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.