Aanmelden voor de Ekoland Innovatieprijs 2019 nog mogelijk

Aanmeldingen voor de Ekoland Innovatieprijs zijn welkom tot 1 november 2018 via dit aanmeldformulier. Op de Bio-beurs 2019 wordt ook dit jaar de jaarlijkse Ekoland Innovatieprijs uitgereikt. De prijs is bedoeld om creatieve en innovatieve ontwikkelingen op biologische landbouwbedrijven aan te moedigen. De jury van de prijs staat nog steeds open voor aanmeldingen.

De prijs wordt al sinds 2008 uitgereikt en leverde een grote diversiteit aan winnaars op. Van pluimveehouders naar akkerbouwers, van veredelaars tot kalveren opfokkers. De allereerste Innovatieprijs ging naar Chris en Marjanne Borren van pluimveebedrijf de Lankerenhof in Voorthuizen. Destijds wonnen ze de prijs met hun eigen stalontwerp die ontwikkeld was om het natuurlijk gedrag van de kippen te bevorderen. Chris en Marjanne hebben sindsdien niet stil gezeten en blijven innoveren. Tegenwoordig met het opfokken van haantjes voor het vlees en proeven met dubbeldoelkippen. Melkveebedrijf en kaasmakerij de Groote Voort van Jan Dirk en Irene van der Voort won de Ekoland Innovatieprijs in 2011. Hun inspirerende aanpak op het gebied van diervoeding, diergezondheid en de manier waarop ze hun smaakrijke Remeker kaas weten te vermarkten, bleef niet alleen opgemerkt in de biologische sector. In 2016 kregen ze de titel ‘agrarisch ondernemer van het jaar’ voor de gehele landbouwsector.  

De Ekoland Innovatieprijs kent een 1e, 2e en 3e prijs en levert de drie winnaars een geldbedrag op, ter beschikking gesteld door Rabobank Nederland. De prijs is bedoeld om creatieve ontwikkelingen op biologische landbouwbedrijven extra aan te moedigen. De vernieuwing kan betrekking hebben op een techniek als productiemethode, maar het kan ook gaan over een originele en creatieve wijze voor het organiseren van bedrijfsactiviteiten zoals zorg, afzet of financiering. De jury van de Ekoland Innovatieprijs kijkt naar de volgende kenmerken: originaliteit, effectiviteit, algemene toepasbaarheid, algemeen maatschappelijke acceptatie, multifunctionaliteit en energie- en klimaatbewustheid. 

Kent u een innovatief bedrijf dat een prijs verdient? Of heeft u zelf dit bedrijf? Geef dit bedrijf dan nu door aan de jury. Aanmelden kan tot 1 november 2018. 

Het aanmeldformulier vindt u hier, of op de website: www.ekoland.nl/innovatieprijs 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.