Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Avondklas 29 oktober

Dierenarts en bio-varkenshouder over het benutten van de intelligentie van varkens

Dierenwelzijn is voor dierenarts en bio-varkenshouder Kees Scheepens niet alleen ‘geen lijden’, maar ook: tot hun recht laten komen, plezier laten hebben en laten spelen. Hij vertelt tijdens de Warmonderhof Avondklas op maandag 29 oktober in Dronten over de eerste resultaten van het onderzoek waarin hij varkens leert, te poepen en piesen op aangewezen plekken. Daardoor vindt geen ammoniakuitstoot plaats, en is diervriendelijker huisvesting mogelijk zonder betonvloer en luchtwassers. Aanvang: 20.00 uur. Adres: Warmonderhof, Warmonderhofzaal, Wisentweg 12, Dronten. www.warmonderhof.nl   

Scheepens vertelt tijdens de Avondklas hoe varkens via hun lichaamstaal laten weten hoe het met hen is. Als dierenarts en bio-varkenshouder kent Kees Scheepens zijn varkens door en door. Hij geeft voorbeelden uit zijn praktijk en vertelt over de mogelijkheden van niet-castreren en over het benutten van de intelligentie van het dier.

Over Warmonderhof Avondklassen
De Warmonderhof Avondklassen zijn openbare avonden voor boeren, burgers en studenten, om elkaar scherp te houden bij ontwikkelingskansen in landbouw, zorg, voeding en ondernemerschap. Aan gasten van buiten Warmonderhof wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. De Avondklassen worden mede mogelijk gemaakt door Stichting Warmonderhof en Aeres MBO Dronten Warmonderhof, opleidingscollectief voor biodynamische landbouw.

Voor meer informatie:
www.warmonderhof.nl 

Publicatiedatum: