Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Beurs van biologsiche producten en soorten gierst in Karnataka

In het Indiase Karnataka wordt een internationale beurs over eerlijke biologische handel en soorten gierst georganiseerd. De beurs vindt plaats op 19-20 januari 2019.

Minister van landbouw Shivashankara Reddy: "Karnataka is de bron voor biologische producten en gierst, wat voor de volgende generatie smart food zal zijn."

Het evenement zal plaatsvinden op het terrein van Bangalore Palace en er zal een scala aan biologische producten en soorten gierst tentoongesteld worden en er is natuurlijk volop gelegenheid om te proeven. Reddy: "De beurs zal laten zien dat Karnataka de hoofdstad van de gierst is."

Er zullen roadshows in Coimbatore, Tamil Nadu, New Delhi en Pune georganiseerd worden om een grote bewustzijn rond biologische producten en granen op gang te brengen. Ook staan buitenlandse roadshows op het programma om buitenlandse delegaties, kopers, verwerkers en experts uit te nodigen om aan het evenement deel te nemen. En er zullen door het hele land zullen mini-beurzen gehouden worden.

Ongeveer 250 exposanten zullen graanproducten laten zien om hun voedingswaarde en goede gezondheidseffecten.

Karnataka is de eerste Indiase staat waar sinds 2004 biologische teelt met een gezond beleid en holistische benadering gepromoot wordt. In 2017 werd het beleid nog eens aangescherpt om het vertrouwen in de marketing van granen en de participatie van biologische telers te benadrukken.

 

Publicatiedatum: