Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bokworst en Bockbier op “Boktoberfesten”

Door heel het land hebben restaurants oktober omgedoopt tot Boktober. Ze organiseren Boktoberfesten waar mensen naast heerlijke bockbiertjes ook kennis kunnen maken met vlees van geitenbokken. Initiatiefnemer van de Boktoberfesten zijn de biologische geitenhouders van coöperatie Bio Goat Meat. Zij doen dit om meer bekendheid te geven aan geitenvlees. “De helft van de lammeren die op biologische geitenbedrijven geboren worden is een bokje. Zij geven geen melk, en worden dus gehouden voor het vlees. Geitenvlees is echter nog onbekend in Nederland en dat is zonde want is het heerlijk, luxe, duurzaam, biologisch EN gezond vlees. Om meer mensen kennis te maken met geitenvlees organiseren we in samenwerking met verschillende restaurants Boktoberfesten”, aldus Heinie Alting, voorzitter van Bio Goat Meat.

Eerlijk en heerlijk vlees
De deelnemende restaurants hebben elk hun reden om deel te nemen aan Boktober. Voor Gerrit Riemer, Chefkok bij de Proefzaak in Amsterdam brengt geitenvlees herinneringen boven: “In een groot deel van de wereld staat geitenvlees bijna dagelijks op het menu. Zo ook in Indonesië, het land waar ik ben opgegroeid. De kruidige en citrusachtige geur en smaak van gulai kambing maakt mijn herinneringen wakker.” Mathias Versluis, Chefkok bij Hoog Vuur, Amersfoort zegt: “Eerlijk en heerlijk vlees daar doe ik het voor!”

Boktoberfesten
De verschillende evenementen worden gehouden op: Vanaf 1 oktober- Boktober bij de Proefzaak, Amsterdam. Met bokbier op de tap en bokspecials op het menu 13 okt - Brouwerij Maximus, De Meern (uitverkocht) 13 & 14 okt - De Prael Houthavens, Amsterdam 21 okt - HOOG VUUR & Het Lokaal, Amersfoort 28 okt- Boktoberfest op evenement 'Toekomst Zaaien', Kraaybeekerhof, Driebergen

Bok voor de kok of voor de borrelplank
Naast de boktoberfesten biedt Bio Goat Meat ook vleespakketten aan via de site bokkenbunker.nl. Bokkenbunker is een initiatief van Bio Goat Meat waarmee de boeren het verhaal van de bokjes willen vertellen aan de consument. Er zijn pakketten voor hobbykoks maar ook pakketten met paté, worst en kaas voor op de borrelplank. De pakketten zijn af te halen op de Boktoberfesten of bij biologische boeren in heel het land.

Voor meer informatie:
[email protected] 
www.biogoatmeat.nl 

Publicatiedatum: