Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Organic Farming and Our Future Food System

“De duurzame boer is de arts van de toekomst”

Tholen – Van 10 tot en met 13 oktober vindt de Soil Food Week in Oosterwolde plaats. Een van de hoogtepunten is de conferentie “Organic Farming and Our Future Food System” op 12 oktober. Martien Lankester van Avalon Foundation is een van de organisatoren. “Avalon is een non-profit stichting die sinds 1991 projecten doet ter simulering van biologische landbouw. Inmiddels zijn wij werkzaam in meer dan 30 landen. Wij werken vooral met lokale partners. Onlangs hebben we bijvoorbeeld in Kaapstad geholpen om biologische moestuinen te ontwikkelen en de afzet hiervan te regelen via groentenboxen”, vertelt Martien.  

 “Ik ben opgeleid als arts en gaf in mijn praktijk voedingsadviezen. Ook heb ik een aantal jaren een biologische-dynamische melkveehouderij gehad. Uit de praktijk heb ik dus veel geleerd. Op basis daarvan heb ik besloten om meer te gaan doen rond het stimuleren van bio-landbouw. Goede voeding en de productie daarvan zijn een belangrijke basis van onze gezondheid. Ik zeg altijd maar zo: de duurzame boer is de dokter van de toekomst die de aarde weer gezond maakt.”

Vanuit deze gedachte vinden dan ook de Soil Food Week en de conferentie plaats. “Op de conferentie willen we vooral de laatste stand van zaken binnen de bio-landbouw bespreken, zowel op beleidsmatig als praktisch vlak. Er is bijvoorbeeld veel te doen over de kringlooplandbouw en wij willen aantonen dat de bio-landbouwers daar een voortrekkersrol in hebben.”

“Er komt een 20-tal binnen- en buitenlandse sprekers naar de conferentie, die spreken op zowel plenaire, als break-out sessies. Enkele topsprekers zijn Vandana Shiva (voedselactiviste) en Tim Lang (gespecialiseerd in voeding en maatschappij). Onze doelgroep is onder andere vooruitstrevende telers, bedrijfsvoorlichters, bedrijven uit de agrifood business en beleidsmakers.”

Voor meer informatie en kaarten:
www.avalon.nl 
www.soilfoodweek.nl 
https://www.facebook.com/events/304572120338274/