John Huiberts

"Niet alle plagen conventioneel te bestrijden"

Groen Kapitaal, het netwerkplatform van de provincie Noord-Holland voor initiatieven die de biodiversiteit stimuleren, sprak met bio-bloembollenkweker John Huiberts in Sint Maartensbrug. In februari 2013 begon hij met duurzame bloembollenteelt. “Het was ons in de afgelopen jaren duidelijk geworden dat niet alle ziektes en plagen met conventionele middelen bestreden kunnen worden. Ziektes bleven steeds weer de kop opsteken. Het werd tijd voor een andere kijk op de bollenteelt.”

John Huiberts. Foto:Groen Kapitaal

Het belang van de bodem
De verschillende lagen van de bodem hebben ieder hun eigen bodemleven dat bestaat uit o.a. wormen en micro-organismen. Als het land geploegd wordt, worden de bodemlagen omgekeerd. Het nuttige bodemleven van de bovenlaag wordt onderop gewerkt en de bodembiologie van de benedenlaag komt naar boven. Zo worden ze allebei vernietigd. Om de lagen intact te houden is John gaan werken met niet-kerende grondbewerking, iets dat in de akkerbouw al langer in opkomst is. Bij deze methode wordt de grond ondiep losgewerkt om het bodemleven niet te verstoren.

Klik hier voor het gehele artikel op Groen Kapitaal


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.