Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
38% kocht meer bio dan het vorige jaar

VAE: Consumenten kopen meer bio

Een onderzoek dat aangevraagd was door Arla, laat zien dat 38% van de consumenten in de Verenigde Arabische Emiraten de afgelopen 12 maanden meer biologische producten heeft gekocht dan in het vorig jaar.

Volgens onderzoekers heeft dit vooral te maken met een trend naar gezondheidsvoordelen (59%) waarbij 57% van de consumenten gelooft dat biologische voeding gezond en meer natuurlijk is (50%) en veiliger (47%) als ze het vergelijken met niet biologische voeding. Vooral de aanname dat tijdens de teelt geen gewasbeschermingsmiddelen (53%), toegevoegde hormonen (43%) en antibiotica (20%) gebruikt worden.

Daarnaast laat het onderzoek zien dat 45% van de klanten in de VAE denkt dat de smaak beter is. Ethische redenen zijn ook van invloed op het consumentengedrag met 21% van de ondervraagden die beweerden vooral biologische producten te kopen uit milieuoverwegingen en 12,5% voor het welzijn van dieren.

Ann-Camilla Kjaempe van Arla Food: “De biologische voedingssector wint terrein in de VAE door consumenteninteresse in gezondheid en wellness. Consumenten zoeken steeds meer naar natuurlijke voeding, wat we gezien hebben bij de lancering van Arla Organic. Het onderzoek wijst ook uit dat consumenten dierenwelzijn en milieuzaken ondersteunen, waarmee ze een extra reden zien om voor bioproducten te kiezen."

 

Publicatiedatum: