Welke Europeaan doet de meeste bioboodschappen?

De mondiale markt voor biologische voeding is snel gegroeid en passeert de 50 miljard euro van 2012. De biologische supermarkten zijn in toenemende mate gewoon geworden in ontwikkelde landen. Ondertussen worden in veel reguliere supermarkten steeds meer biologische producten aangeboden.

Voor sommigen kan de hogere prijs van deze producten terughoudend werken en er is per capita een significant verschil tussen landen op het gebied van biologisch boodschappen doen.

Volgens de Duitse Bund ├ľkologische Lebensmittelwirtschaft koopt de Zwitser in 2016 gemiddeld de meeste biologische boodschappen per hoofd van de bevolking met 288 euro. Denemarken en Zweden hebben ook grote markten voor biologische producten met respectievelijk 238 en 206 euro.

In de VS en Duitsland ligt het getal ongeveer 85 euro lager dan in Zweden, terwijl in China en Rusland biologische producten nog steeds een zeldzaamheid zijn.

Bron: statista.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.