Avondklas maandag 29 september

Dierenarts en bio-varkenshouder over het benutten van de intelligentie van varkens

Dierenwelzijn is voor dierenarts en bio-varkenshouder Kees Scheepens niet alleen ‘geen lijden’, maar ook: tot hun recht laten komen, plezier laten hebben en laten spelen. Hij vertelt tijdens de Warmonderhof Avondklas op maandag 29 oktober in Dronten over de eerste resultaten van het onderzoek waarin hij varkens leert te poepen en piesen op aangewezen plekken. Daardoor vindt geen ammoniakuitstoot plaats en is diervriendelijker huisvesting mogelijk zonder betonvloer en luchtwassers. Aanvang: 20.00 uur. Adres: Warmonderhof, Warmonderhofzaal, Wisentweg 12, Dronten. www.warmonderhof.nl   

Scheepens vertelt tijdens de Avondklas hoe varkens via hun lichaamstaal laten weten hoe het met hen is. Als dierenarts en bio-varkenshouder kent Kees Scheepens zijn varkens door en door. Hij geeft voorbeelden uit zijn praktijk en vertelt over de mogelijkheden van niet-castreren en over het benutten van de intelligentie van het dier.

Over Warmonderhof Avondklassen
De Warmonderhof Avondklassen zijn openbare avonden voor boeren, burgers en studenten om elkaar scherp te houden bij ontwikkelingskansen in landbouw, zorg, voeding en ondernemerschap. Aan gasten van buiten Warmonderhof wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. De Avondklassen worden mede mogelijk gemaakt door Stichting Warmonderhof en Aeres MBO Dronten Warmonderhof, opleidingscollectief voor biodynamische landbouw. In de agenda op de website www.warmonderhof.nl staan alle ingeplande Avondklassen vermeld.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.