Eetbare biologische bloemen in pot

Tijdens de SANA beurs werden er een aantal noviteit op de markt gebracht, waaronder ook eetbare, biologische bloemen in pot. Het gaat om een hele plant die met gepaste zorg wordt gekweekt zodat er maximale versheid kan worden gegarandeerd. "Het is een onverwacht succes. De zaailingen worden op seizoensbasis ontwikkeld. De winterkoningin, de hamamelis, zal een paarse kleur hebben en dan is het de beurt aan de primula. In het voorjaar zullen we een leeuwentand, anjer en vlijtig liesje aanbieden. De vooruitzichten zijn uitstekend", zegt Tito Livio, een van de eigenaren van het Italiaanse LiPa Piantine.

Stefano Goia, Titio Livio e Davide Paiatto van LiPa Piantine.

"Het eten van bijvoorbeeld de leeuwentand, is alsof je radicchio eet. Andere bloemen smaken zoeter en het vlijtig liesje heeft een lichtzure nasmaak. Het is een geweldige en smaakvolle ervaring", zegt Livio.

De eetbare bloemen zijn bedoeld voor de binnenlandse en buitenlandse markt en in de meeste gevallen zal het worden afgezet via gespecialiseerde winkels. Binnenkort zal ook worden gestart met biologisch afbreekbare verpakkingen. "We zullen biologisch afbreekbaar papier en milieuvriendelijke inkt gebruiken. Hetzelfde PET-plastic dat we gebruiken voor de pot zou verder kunnen worden ontwikkeld."


Het idee voor LiPa Piantine ontstond in 1994 bij wijze van grap van de jonge Titi Livio en Davide Paiatto. Inmiddels is het een florerend bedrijf dat blijft innoveren.

"Meer kwaliteit, meer assortiment, meer service, dat is onze slogan en alles wat we doen, doen we met nauwgezetheid, toewijding, passie en bescheidenheid toegepast en vormt de basis van alle relaties met onze klanten. Momenteel zijn we gevestigd op twee locaties met een totale oppervlakte van 25.000 vierkante meter, inclusief een extern kwekerijgedeelte en volledig verwarmde kassen. In 2015 hebben we de biomassacentrale voor de verwarming gecreëerd, waardoor dit aanzienlijk minder impact heeft op het milieu", zegt Livio.

In 2016 kondigde LiPa Piantine aan dat het, nadat het de benodigde certificaten had behaald, zou starten met de biologische teelt van tuinbouwgewassen. Door het concept van gezond eten te omarmen heeft het bedrijf ervoor gezorgd dat de vervuiling van het land en het grondwater wordt verminderd.

Contatti:
Tito Livio en Paiatto Davide
LiPa Piantine
Via G. Leopardi, 317
37043 Menà di Castagnaro (VR)
Tel.: +39 (0)442 96206

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.