28 september werkbijeenkomst strokenteelt

Biodiversiteit, mechanisatie en de bodem zijn belangrijke thema’s voor de biologische akkerbouwer. Zelfs nationale media hebben de laatste tijd met enige regelmaat aandacht voor deze thema’s. Het is dan ook geen toeval dat Bionext, WUR en Louis Bolk meedraaien in verschillende Europese projecten die hier ook aandacht voor hebben. Bionext en de WUR doen mee aan het project DiverIMPACTS en ondersteunt daarbij een groep akkerbouwers die interesse heeft in strokenteelt. Louis Bolk en de WUR doen mee aan het SureVEG. Daarin focussen ondernemers en onderzoekers zich op slimme ecologische mogelijkheden om de diversiteit in de intensieve groenteteelt te vergroten en weerbare gewassen te ontwikkelen

De verwachtingen rondom strokenteelt zijn hooggespannen. Denk bijvoorbeeld aan minder verspreiding van ziekte en plagen, meer verspreiding van natuurlijke plaagbeheersing, meer biodiversiteit of kansen voor complementaire gewassen. Desondanks is strokenteelt nog niet wijdverspreid, ook niet bij biologische bedrijven. De praktijk loopt namelijk tegen verschillende problemen aan. 

Daarom organiseren Bionext, Louis Bolk Instituut en de WUR op 28 september een werkbijeenkomst. Doel van deze bijeenkomst is om u van advies te voorzien van de implementatie van strokenteelt. Experts op het gebied van gewaskeuze, mechanisatie en bodem zijn aanwezig. Dit gebeurt voorafgaand aan de Bejo Open Dagen. 

Wat: Werkbijeenkomst Strokenteelt 
Waar: Trambaan 1, Warmenhuizen
Wie: Akkerbouwers met interesse in strokenteelt
Wanneer: 28 september, voorafgaand aan de Bejo Open Dagen


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.