Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
13-15 september 2018, Baltimore

BIOFACH AMERICA verwacht 28.000 bezoekers

In het Baltimore Convention Center in de VS wordt binnenkort de expo BIOFACH AMERICA gehouden, dat de internationale biologische voedingsindustrie naar de oostkust van het land zal brengen. 

Het evenement vindt plaats van 13-15 september 2018 en wordt gelijktijdig gehouden met de Natural Products Expo East. De verwachting is dat de expo in deze drie dagen ongeveer 1400 bedrijven en 28.000 bezoekers zal trekken. 

De editie van dit jaar heeft een sterke internationale focus: er zijn onder andere Argentijnse en Koreaanse paviljoens. Bedrijven uit onder andere Madagaskar, Sri Lanka, Frankrijk, Italië en Turkije zijn aanwezig om hun biologische assortiment te presenteren. Internationale exposanten die voor het eerst meedoen, wordt ook een halve stand aangeboden, zodat ze op een goedkope manier deel kunnen nemen en hun producten toch veel aandacht krijgen. 

Volgens de jaarlijkse statistieken van de Organic Trade Association (OTA) heeft de Amerikaanse biologische sector nieuwe records gebroken. In 2017 gaven Amerikanen bijna €42,8 miljard uit aan biologische voeding. Dat is een toename van 6,4% ten opzichte van het jaar ervoor. 

Marakus Reetz, de uitvoerend directeur internationale exposities bij NürnbergMesse: "Ondanks de goede marktsituatie is het potentieel van de biologische markt in de VS nog lang niet volledig benut, zoals de groeicijfers van de laatste jaren laten zien. De uitstekende marktcijfers worden ook weerspiegeld in de positieve ontwikkeling van BIOFACH AMERICA." 

De expositie organiseert de dag voor het evenement ook nog de Natural Products Business School om start-ups uit de sector de kans te geven om met elkaar te netwerken, succesverhalen te delen en samen nieuwe succesverhalen te kunnen creëren. 

Op de dag voor het evenement vindt daarnaast ook het populaire Harvest Festival plaats: een levendige marktplaats die de biologische mind-set viert en dit in een festival-omgeving tot leven brengt.

Bron: Exhibition World (Stuart Wood)
Publicatiedatum: