Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ontdek het bio-assortiment van Bejo tijdens de open dagen

Telers en partners uit de keten ontdekken Bejo ’s groentegewassen en rassen tijdens de Open Dagen van dinsdag 25 tot en met zaterdag 29 september 2018.

De biologische sector groeit als kool en Bejo groeit mee! Bejo toont graag haar uitbreidingen in het biologische assortiment aan haar relaties. Met diverse activiteiten en bezienswaardigheden, waaronder rondleidingen, symposia en gewaspresentaties, beleeft en ontdekt de bezoeker Bejo op haar best. 

Ontdek de nieuwste rassen in het bio assortiment
Met de introductie van 6 nieuwe slarassen heeft Bejo haar aanbod voor biologische teelt in Nederland nu ook uitgebreid naar het gewas sla. In de gewasgroepen ijsbergsla, botersla en batavia heeft Bejo voor iedere groep 2 nieuwe rassen geïntroduceerd, allen sterke flexibele allrounders voor de vollegrondsteelt. Ook te zien is het nieuwe Koolrabi ras: Konan. Konan heeft een milde zoete smaak en produceert een mooie platronde groene koolrabi.
 
Het assortiment biologisch geproduceerde zaden omvat nu al meer dan 30 gewassen en 150 verschillende rassen. En die aantallen blijven hard groeien! Nieuwe rassen met een verbetering op uiterlijke kenmerken, ziekteresistentie, bewaarkwaliteit en smaak zullen voor het eerst te zien zijn op de demonstratievelden. Zo is er aandacht voor het meeldauwresistente rode ui ras Redlander waarvan de introductie proeven dit jaar voortgezet zullen worden. 

Bioveld, biokas, B-Mox en bedrijven
Tijdens de Open dagen van Bejo levert een bezoek aan het bioveld altijd nieuwe ideeën op. Naast het biologisch assortiment is er ook een verscheidenheid aan groenbemesters en bloemenranden te zien. 
In de biokas tonen imkers het belang van bijen en Bejo’s activiteiten op het gebied van bijenveredeling en bijengezondheid. Op het demoveld en in de producttent is aandacht voor de zaadverrijkende B-Mox behandeling in wortelen. Deze behandeling is ook officieel toegelaten in de bioteelt. Vertegenwoordigers staan u graag verder te woord. Verder biedt ook dit jaar de mechanisatietentoonstelling de bezoeker de kans om ruimschoots kennis op te doen van de laatste ontwikkelingen in de sector.

Beleef Bejo via tours, app en escape room
Tijdens de Open Dagen kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor de Research Center Tour en Seed Quality Tour. In de Bejo Experience App vindt u naast algemene Open Dagen informatie nu ook beschrijvingen van nieuwe rassen met ruimte voor eigen notities. Alle communicatie betreffende activiteiten en nieuwigheden tijdens onze Open Dagen kunt u daarnaast ook volgen via de social media-kanalen met #BZOD18.

De Open Dagen vinden plaats van dinsdag 25 september tot en met zaterdag 29 september van 09.00 tot 17.00 (zaterdag tot 16.00 uur) aan de Trambaan 1 in Warmenhuizen. Op zaterdag zijn ook buren, familie en vrienden welkom om Bejo te bezoeken en te ontdekken.

Voor meer informatie: 
Publicatiedatum: