Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Thema BIOFACH 2019:

"Het biologische systeem: gezond door een holistische aanpak"

Van 13 t/m 16 februari 2019 zal BIOFACH de internationale biologische gemeenschap voor de dertigste keer samenbrengen als start van het nieuwe jaar van biologische handelsevenementen. Tijdens deze editie wordt de nadruk gelegd op het verband tussen biologische voeding en gezondheid. Naast ecologie, eerlijkheid en zorg is gezondheid een van de vier principes van de internationale beweging. Een holistisch biologisch systeem creëert vruchtbare grond, schoon water en gezonde dieren en planten. "De biologische landbouw moet de gezondheid van de bodem, planten, dieren en mensen behouden en verbeteren. Deze principes zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dit is ook één van de vier fundamentele principes van de biologische agrarische beweging en de basis waarop biologische landbouwers werken. Bij een systeem van veld tot bord, dat voordelen biedt voor toekomstige generaties en dat gezond is voor zowel het milieu en mensen, staat het versterken van de gezondheid door middel van een gezond systeem centraal", aldus de beursorganisatie.

Nadruk op verband tussen landbouw, verwerking, voeding en gezondheid

Als onderdeel van het BIOFACH Congres 2019 zal nadruk worden gelegd op het verband tussen landbouw, verwerking, voeding en gezondheid. De bedoeling is om te laten zien waar de biologische beweging nu staat, welk potentieel het heeft voor de publieke gezondheid en welke ontwikkelingen het nog door moet maken voor de algemene voedingssector en in het speciaal de biologische sector. Ook wordt bekeken hoe biologische voeding bijdraagt aan meer duurzame diëten.


Belangrijkste onderwerpen op het congres

Ieder jaar wordt het thema van het congres bepaald door de Duitse Federatie van Biologische Voedselproducenten (BÖLW), samen met de internationale ondersteunende organisatie IFOAM. Op deze editie zullen de volgende onderwerpen binnen het thema worden besproken:

  • Uitgebreide discussie over gezondheid: Wat hebben de landbouw en voedselindustrie te maken met de publieke gezondheid?
  • Voeding - niet genoeg aandacht voor in gezondheidsbeleid. Welke consequenties hebben ziekten die voortkomen uit een slecht dieet?
  • Biologische voeding en gezondheid: Gezonde bodem - gezonde mensen - wat is het verband?
  • Beste praktijk: Hoe verandert biologische voeding eetgewoontes, bijvoorbeeld bij mensen thuis en in de cateringindustrie?
  • Hoe kunnen beleidsmakers het biologische systeem gebruiken om gezondheidskosten en beschadiging van het milieu te verminderen?
  • Welke invloed hebben cultivatie- en verwerkingsmethodes op de gezondheidskwaliteit van voeding? 
Bron: BIOFACH
Publicatiedatum: