Utrechtse start-up maakt online shoppen duurzamer

De Utrechtse start-up CO2OK wilt online shoppen duurzamer maken. Tijdens de productie en het transport van artikelen komen broeikasgassen vrij. CO2OK stelt dat producenten niet voldoende maatregelen nemen om de broeikasgassen terug te dringen. Daarom geven zij consumenten de mogelijkheid om te berekenen wat de CO2-uitstoot is van hun aankoop en deze te compenseren. Dit gaat in verschillende stappen:

  1. CO2OK berekent de hoeveelheid vrijgekomen CO2 bij de productie en aankoop van het artikel.
  2. Indien de klant ervoor kiest om de aankoop CO2-neutraal te maken, wordt er een klein bedrag gerekend tijdens de aankoop. Gemiddeld genomen is dit 1 procent van het aankoopbedrag.
  3. Met dit bedrag worden projecten gefinancierd rond duurzame energie of het terugbrengen van de CO2-uitstoot via hun partner Atmosfair. 
Op deze manier wordt de aankoop weer CO2-neutraal. Verschillende webshops zijn al aangesloten bij het initiatief, waaronder Natuurvol wonen en soap7. 

Bron: CO2OK

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.