Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Donderdag 16 augustus

Definitief programma open dag Proeftuin Randwijk

Aanstaande donderdag 16 augustus 2018 organiseren Fruitconsult BV, de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO), de Centrale Adviesdienst Fruitteelt (CAF) en Wageningen University & Research (WUR) de jaarlijkse open dag op Proeftuin Randwijk. Nieuw dit jaar is de speciale aandacht voor kleinfruit in het Houtig Kleinfruit Centrum (HKC) dat sinds dit voorjaar op de proeftuin gevestigd is. Daarnaast is er gezien de actualiteit rond de droogte tijdens de rondleidingen aandacht voor watergift bij peren.

Programma grootfruit

De dag zal geopend worden door NFO voorzitter Gerard van den Anker. Het definitieve programma bestaat uit een combinatie van rondleidingen, techniek demonstraties en een bedrijvenmarkt. In de middag zijn er zes verschillende rondleidingen met aandacht voor nieuwe perenrassen, de teelt van het appelras Magic Star, de biologische perenteelt, nieuw kennis over oorwormen, watergift bij peren, dunning bij appel, en het project 'humistatus Conference'. In de avond zullen demonstraties worden gegeven waarbij er aandacht is voor nieuwe ontwikkelingen in spuittechniek, precisie wortelsnoei op basis van gegevens die zijn opgehaald met drones, sensortechniek voor bloei- en vruchtdetectie en kleurbevordering door mechanisch 'blad plukken'. In de pauzes kunnen bezoekers onder het genot van een hapje en een drankje een bezoek brengen aan de bedrijvenmarkt. De activiteiten eindigen rond 20.30 uur waarna wordt afgesloten met een gezellige netwerkborrel.
 
Het programma is als volgt ingedeeld:
14.30 uur Ontvangst met koffie & thee op de bedrijvenmarkt
15.00 uur Opening & mededelingen
15.15 uur Rondleidingen
16.45 uur Pauze & bezoek bedrijvenmarkt
17.15 uur Rondleidingen
18.15 uur Diner & bezoek bedrijvenmarkt
19.15 uur Mechanisatie & techniek demonstraties
20.15 uur Afsluitende netwerkborrel op de bedrijvenmarkt

Programma kleinfruit

Om 17.15 uur start naast de grootfruitrondleidingen een speciale rondleiding voor telers van kleinfruit waarin aandacht is voor:

1. De opzet van het nieuwe HKC.
2. De beheersing van Suzuki-fruitvlieg.
3. Onderzoek rond de aanpak van bramengalmijt
4. Een bemestingsdemo bij frambozen
5. Een demo plantgat behandeling bij de teelt van rode bessen.

Uiteraard zijn kleinfruittelers ook van harte welkom om inspiratie op te komen doen tijdens de rondleidingen op de hardfruitpercelen.

Open dagen Proeftuin Randwijk dit jaar voor hardfruit- en kleinfruittelers.

Toegangsprijs

Voor supporters en sponsoren van de proeftuin is de toegang op beide dagen gratis. Voor anderen wordt op 16 augustus een toegangsprijs van € 20,- gevraagd (bij voorkeur contant te betalen). De toegangsprijs is inclusief een hapje en een drankje.

Rabobank hoofdsponsor open dagen

De proeftuin heeft voor ook dit jaar vier lokale Rabobanken aan zich verbonden als hoofdsponsor voor de open dagen. Dit zijn Rabobank Maas en Waal, Rabobank Oost Betuwe, Rabobank West Betuwe en Rabobank Bommelerwaard. De Rabobank is ook aanwezig op de bedrijvenmarkt.

De proeftuin

Op de proeftuin is een interessante mix te zien van fundamenteel onderzoek en praktijkgerichte demo’s op het gebied van duurzame fruitteelt, moderne rassen en onderstammen, efficiënte productiesystemen, etc. De proeftuin is daarmee dé centrale plaats in Nederland waar onafhankelijk onderzoek plaatsvindt en waar innovaties in de vorm van demo’s getoond kunnen worden.

Meer weten, sponsor of supporter worden?

Heeft u vragen over dit bericht of overweegt u om sponsor of supporter te worden, neem dan contact op met Patricia Hoogervorst (secretaris stuurgroep Proeftuin Randwijk). Zij is bereikbaar via telefoonnummer 06 27 35 22 24 of neem contact met ons op via [email protected].

De proeftuin is gevestigd op:
Lingewal 1
6668 LA, Randwijk

Publicatiedatum: