Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De eerste 100% plantaardige bamboe tandenborstel

Het Duitse merk Hydrohil heeft dit jaar de eerste volledig plantaardige bamboe tandenborstel geïntroduceerd. De Hydrophil borstels onderscheidden zich al door hun mooie design en het gebruik van duurzame bamboe. Na een zoektocht, en een lange testfase, naar een nóg milieuvriendelijker product kan met trots gemeld worden dat nu ook de borstelharen compleet aardolie-vrij zijn. De tandenborstels zijn verkrijgbaar via het in Amsterdam gevestigde bedrijf Greenhub Imports.Tandenborstelharen van de Wonderolieboom

De nieuwe tandenborstels worden gemaakt van 100% hernieuwbare grondstoffen*. Hydrophil gebruikt plantaardige Castorolie (olie van de Wonderboom) voor de borstelharen waardoor deze uiteraard BPA-vrij zijn en geen aardolie bevatten. Wonderboomolie bestaat voor 80 tot 85% uit Ricinolzuur.
 

Meer goed nieuws

De borstel is gemaakt van Moso bamboe, een van de snelst groeiende planten op onze planeet. Het duurt ongeveer twee jaar voordat door Hydrophil geplant bamboe een tandenborstel wordt voor in je badkamer. In hun eigen plantage worden geen kunstmatige irrigatie of pesticiden gebruikt. De handvatten van de borstels zijn gekleurd met oplosmiddelvrije AURO-verven van alleen natuurlijke grondstoffen. Deze milieuvriendelijke en biologisch afbreekbare verf bevat geen synthetische middelen.

 

Hydrophil: Alles voor op je badkamer planchet

Hydrophil levert naast bamboe tandenborstels vele andere duurzame producten zoals wattenstaafjes van GOTS bio-katoen & bamboe en lippenbalsem van sheaboter, amandelboter en hennepwax. Hydrophil's tandenborstelbekers zijn gemaakt van arboblend (houtpulp). Verder zijn er mooie bamboe kokers leverbaar en keramieken borstelhouders. Meer informatie over deze (en andere) producten van Hydrophil vind je op de website www.hydrophil.com.
 
Hydrophil betekent 'liefde voor water' in het Grieks. Tien procent van de winst gaat naar 'Viva con agua' want het is onacceptabel dat nog steeds 780 miljoen mensen geen toegang hebben tot (schoon) water. Met jouw aankoop draag je bij aan een betere wereld.
 
*Hydrophil tandenborstels bestaan uit de meest milieuvriendelijke materialen die nu verkrijgbaar zijn. Desondanks zijn de borstelharen momenteel alleen professioneel composteerbaar. Het advies is daarom om de borstelharen bij het restafval, en het bamboehandvat bij het groenafval te gooien.

Voor meer informatie: 020 6152632, [email protected],
www.greenhubimports.nl
Publicatiedatum: