Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
51 beleidsideeën aangemeld

Nominaties voor Future Policy Award 2018 zijn bekend

De genomineerden voor de Future Policy Award 2018 zijn bekend. De Future Policy Award 2018 richt zich op ideeën voor het beleid waarmee de agro-ecologie wordt verbeterd: beleidsideeën die bijdragen aan de bescherming van het leven en de inkomsten van kleine voedselproducenten, die zorgen voor een duurzame productie van voedsel en klimaatbestendige agrarische praktijken gebruiken.

De weg om de allerbeste beleidsideeën te vinden bestaat uit meerdere stappen. Ten eerste is een 'Call for Nominations' gedaan onder experts op dit gebied. Hierna zijn de genomineerden onderzocht en verzameld. Daarna screent, discussieert en evalueert een evaluatieteam alle genomineerde beleidsideeën.

De 'Call for Nominations' is door de Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN, het World Future Council en IFOAM verspreid naar meer dan 20.000 experts van intergouvermentele organisaties, non-profit organisaties, academische en onderzoeksinstituten, overheidsinstellingen, ontwikkelingsbanken en andere belangrijke organisaties op dit gebied. In totaal ontving het team 51 beleidsideeën uit 25 landen en van alle continenten. Hiervan kwamen 6 genomineerden uit Afrika, 12 uit Azië, 9 uit Europa, 20 uit Latijns-Amerika, 1 uit Noord-Amerika en 3 waren internationaal.

Uit bepaalde landen ontvingen ze zelfs meer dan 1 nominatie: 6 uit Brazilië, 4 uit Cuba, 5 uit India, 3 uit Italië en 2 uit Argentinië, Bolivia, Denemarken, Ethiopië, de Filipijnen, Spanje en Venezuela. De beleidsideeën komen van alle overheidsniveaus, van stad tot staat naar nationaal, continentaal en zelfs internationaal niveau. Zij weerspiegelen een brede aanpak van wetgevingen en richten zich op de verschillende aspecten van de agro-ecologie; van het steunen van de biologische en agro-ecologische productie tot omvangrijke beleidsideeën die over zowel de productie, verwerking, consumptie en het afvalmanagement gaan.

Dit jaar bestond het onderzoeksteam uit 13 mensen uit 9 verschillende landen. Er is met meer dan 100 experts gesproken om hun meningen te krijgen en om de mogelijke impact die de genomineerde beleidsideeën kunnen hebben te bespreken. Het evaluatieteam heeft 51 nominaties gescreend en besproken, en 21 hiervan volledig geëvalueerd. 

De volgende stappen

Eind juli zal de internationale jury van experts gaan bespreken welke beleidsideeën de Awards moeten ontvangen. Onze jury bestaat dit jaar uit 9 vooraanstaande experts, waaronder vertegenwoordigers van de partners - het FAO, World Future Council, IFOAM - en het CISDL, Demeter International, the Global Alliance for the Future of Food, IPES-Food, Navdanya International, Millenium Institute/Biovision Foundation en de Daniel & Nina Carasso Foundation. Zij zullen belangrijke keuzes moeten maken en de winnaars moeten kiezen (1 Goud, 2 Zilver en 1 Eervolle vermelding).

Natuurlijk kan een viering van de winnaars niet ontbreken. Tijdens de World Food Week in oktober 2018 zal een prijsuitreiking worden gehouden in het hoofdkantoor van de FAO, waarbij de allerbeste beleidsideeën gevierd worden.

De Future Policy Award 2018 wordt georganiseerd door de World Future Council, de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) en IFOAM – Organics International. Het evenement wordt gesponsord door het Green Cross International, het Nederlandse bedrijf DO-IT en de Sekem Group uit Egypte.

Om meer te weten te komen over de Future Policy Award, klik hier.
Publicatiedatum: