Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Reminder voor vervaardigers:

Lecithine moet vanaf 2019 van biologische oorsprong zijn

Vanaf 1 januari 2019 moet alle lecithine die in biologische producten wordt gebruikt van biologische oorsprong zijn. Dat betekent dat alle biologische producten die vervaardigd of verpakt worden vanaf 1 januari biologische lecithine moeten bevatten. Ook samengestelde ingrediënten die niet-biologische lecithine bevatten mogen vanaf 1 januari niet meer gebruikt worden. Dit geldt voor alle productiemethodes.

Producten met niet-biologische lecithine die verpakt zijn in 2018 mogen nog verkocht worden na 1 januari 2019.

Aanbevolen acties

Bedrijven die lecithine gebruiken in hun producten, moeten ervoor zorgen dat zij per 1 januari 2019 over kunnen op biologische lecithine. Ook de ingrediëntendeclaratie op verpakkingen van productie van ná 1 januari 2019 moet aangeven dat de lecithine van biologische oorsprong is.

Al goedgekeurde productspecificaties mogen gewijzigd worden, maar dit hoeft niet. Bij toekomstige wijzigingen van al goedgekeurde productspecificaties kunt u de lecithine meenemen. Voor nieuwe aanvragen geldt natuurlijk wel dat alleen productspecificaties met biologische lecithine goedgekeurd zullen worden vanaf 2019. Skal zal daarnaast vanaf 2019 in de praktijk controleren of inderdaad biologische lecithine wordt gebruikt.

Achtergrond wijziging

Deze wijziging is een onderdeel van een bredere wijziging van bijlage VIII van de 889/2008 en is al bekend sinds 2016. In bijlage VIII staan de toegestane additieven en technische hulpstoffen voor biologische producten.

Voor meer informatie: www.skal.nl

Bron: Skal
Publicatiedatum: