Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Mede-eigenaar Joost Leendertse: "We zagen het niet aankomen"

Bio-horecaketen The Barn is failliet

Tholen - Het doek is gevallen voor het biologische fastserviceconcept The Barn. Sinds een paar dagen hingen er al briefjes op de deuren van de vier winkels dat ze 'wegens omstandigheden' waren gesloten, maar gisteren is het faillissement uitgesproken. Mede-eigenaar Joost Leendertse is erg geschrokken. "We hebben er met z'n allen zo hard aan gewerkt en helaas vond de bank dit niet goed genoeg. Afgelopen week kregen we te horen dat het niet goed ging en vanaf dat moment hebben we druk gezocht naar liquiditeit. Helaas kregen we geen medewerking van financiƫle instellingen", zo begint Joost.

Vorige maand nog opende de nieuwste vestiging in Utrecht op Leidsche Rijn. Joost vervolgt: "Deze locatie liep direct goed en we zagen het dan ook niet aankomen. Nu zijn we druk met het kijken naar verschillende mogelijkheden, samen met onze curator dhr. Schuurs. Iedereen is verdrietig en geschrokken. Het is een fantastisch mooi concept en we zijn heel ver gekomen. We zaten in de laatste fase en optimalisatie van het concept, er waren nog een paar kleine puntjes en dan waren we er. Het is een drama voor iedereen die heeft meegewerkt aan dit concept, de medewerkers en ook leveranciers. Ik vind het jammer dat bij het algemene publiek de gezondheid en de waarde voor de natuur niet bepalend is bij aankoop. De prijs is nog steeds bepalend en niet de gezondheid, en dat hebben wij gemerkt. De klant denkt dat hij de prijs later niet hoeft te betalen, maar dat is waar iedereen in de bio-branche tegenaan loopt."

De keten die voornamelijk met biologische en seizoensproducten werkte en lokale leveranciers, had twee zaken in Utrecht, in de Huiskamer op Hoog Catharijne en een recent geopende locatie op Leidsche Rijn. Daarnaast waren er vestigingen in Rotterdam en op de Zuidas in Amsterdam.

Klik hier voor het Biojournaal-interview met Joost naar aanleiding van de opening op Hoog Catharijne in Utrecht (april 2017).

Voor meer informatie: www.thebarnfood.nl