Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Plannen voor minimaal 20 'The Barnsí over 5 jaar
"Biologisch niet gezonder? Dat vind ik een vorm van onwetendheid"

Tholen Ė The Barn Food gaat uitbreiden naar Utrecht centrum, met een nieuwe locatie in de Stadskamer. Eigenaren Joost Leendertse en Roel Bloemen hebben grote plannen met het 100% biologische fastserviceconcept. "Het is de bedoeling dat we in de toekomst veel meer gaan uitrollen. Binnen 5 jaar willen we naar 20/25 vestigingen. We durven te investeren om uiteindelijk geld te kunnen verdienen en willen dit redelijk snel doen", vertelt Joost. De eerste vestiging van The Barn zit in Amsterdam op de Zuidas aan de Gustav Mahlerlaan. Het Utrechtse to go-restaurant zal in juli de deuren openen in de Stadskamer in Nieuw Hoog Catharijne. Ook zijn er vergevorderde plannen voor vestigingen in Rotterdam en Den Haag, zo geeft hij aan. "Daar gaan we in september, oktober openen."



Het concept van 'The Barn' is 100% biologisch. "We hebben vorige week het EKO-keurmerk Horeca Goud 100% behaald", vertelt de ondernemer. Daarmee kan de keten aantonen dat alle gebruikte ingrediŽnten biologisch zijn. Toch is het biologische aspect volgens Joost niet voor alle klanten van belang. "Ze vinden ons eten waanzinnig lekker en zijn erg te spreken over het concept. Toch is biologisch niet voor iedereen de reden om bij ons binnen te stappen. Dat valt me eerlijk gezegd wel tegen. Ik dacht dat mensen veel meer met hun gezondheid bezig waren."



De biologische herkomst was een vereiste voor Joost. Hij is net terug van een wereldreis die hij met zijn gezin maakte. "Ik ben een jaar de wereld rondgereisd met mijn vrouw en vier kinderen. Dat was heel gaaf. Daarbij heb ik echt gezien wat massaproductie met voeding doet. Ik ben er van overtuigd dat biologische voeding vele malen gezonder is. Mensen kunnen wel het tegendeel beweren, maar het is gewoon zo. Het scheelt echt dat er geen rommel in zit. Ik denk dat biologisch voor de mensheid en het milieu in zoveel facetten beter is. Mensen kunnen roepen wat ze willen, maar ik vind het een vorm van onwetendheid wanneer ze beweren dat biologisch niet gezonder is."



Gasten kunnen bij The Barn terecht voor ontbijt en lunch. De ondernemers willen het concept betaalbaar houden. "Onze prijsstelling is echt niet duur. Zo rekenen we bijvoorbeeld 3,45 euro voor oven geroosterde aardappeltjes, 3,25 euro voor een sandwich, 6,25 euro voor onze Classic Barn Burger en ben je slechts 9 euro kwijt voor een grote maaltijdsalade. Dit kunnen we doen door onze werkwijze. Zo hebben we volledige eigengemaakte ICT. Daarmee kunnen we besparen, aangezien biologisch qua inkoop toch duurder is dan regulier. Ook is het hierdoor mogelijk om snel te schakelen. Klanten bestellen via een bestelzuil en wij kunnen alles daardoor in de gaten houden: de voorraad, het aantal bestellingen en de hardlopers. Op onze eigen app kunnen de gasten exact zien welke ingrediŽnten we in een gerecht verwerken, een bestelling doen en betalen. Daarnaast zijn alle to go-verpakkingen composteerbaar en zoveel mogelijk van plantaardig materiaal voor The Barn specifiek gemaakt."



Herkomst producten

Veel ingrediŽnten komen van Nederlandse bodem. Toch werkt The Barn ook met buitenlandse producten. "Sommige producten komen wel uit het buitenland omdat het anders gewoon niet te krijgen is. Vaak wordt in Nederland nog veel te duur gerekend. Onze kip komt bijvoorbeeld uit Zuid-Duitsland. Anders kunnen wij gewoon geen kip op onze kaart zetten. Het andere vlees is afkomstig uit Oostenrijk, wel via De Groene Weg. Wij vinden het belangrijk dat de dieren 'grass fed' zijn, in Nederland krijgen de dieren naar onze mening nog te veel maÔs en soja. Alles rechtstreeks van de boer afnemen is logistiek gezien gewoon niet te doen. Daar zit ook eigenlijk het echte probleem."



Voor meer informatie:

Joost Leendertse
The Barn
020 2236548
Joost@thebarnfood.nl
www.thebarnfood.nl

Publicatiedatum: 6-4-2017
Auteur: Lenneke Pors-Schot
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

16-11-2017 Verstrade: nieuw online foodplatform voor de horecamarkt
15-11-2017 Sprice bio-ijsjes genomineerd voor Horecava Innovation Award 2018
15-11-2017 Restaurant Natuurlijk winnaar horeca duurzaamheidsaward
10-11-2017 Deventer Stadsboeren halen voedsel uit de anonimiteit
8-11-2017 Ekoland bij de EKO-netwerklunch
2-11-2017 Restaurant Vork & Mes heropent als catering- en evenementencentrum
2-11-2017 Dapp Frietwinkel Den Haag sluit deuren
1-11-2017 Deense bio-telers richten zich op Duitse gastronomie
31-10-2017 Biologisch cateraar haalt 1.400 euro op voor stichting De Vrolijkheid
30-10-2017 Spirit in De Groene Passage gaat uitbreiden
24-10-2017 "Onderscheiding Stichting Duurzame Horeca dik verdiend"
23-10-2017 Ekomenu uitgeroepen tot beste maaltijdbox
17-10-2017 "Dankzij nieuwe oogst weer volop bio-frites beschikbaar"
4-10-2017 Chefkoks zetten bio op de (menu)kaart bij TasteXL-Market
28-9-2017 Nieuwe Air France-dochter Joon zet in biologisch
26-9-2017 Biologisch kipnuggets-restaurant opent deuren in VS
21-9-2017 Doozo gaat verder als Ekomenu
14-9-2017 La Place opent eerste restaurants in nieuwe Hudsonís Bay warenhuizen
14-9-2017 Economische groei horecasector ook zichtbaar op Gastvrij Rotterdam
12-9-2017 Puur! hotspots ontvangen Foodiebox

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *